Pretraga

Mladi dukati – dušu dira svaki trzaj žice

A- A+

Kad me pjesma u djetinjstvo vrati,i vrijeme će možda na trenutak stati, kažu stihovi pjesme mladog tamburaškog sastava. Riječ je o skupini tamburaša koji djeluju pod imenom Mladi dukati, dolaze iz Štitara i zajedno sviraju već dugi niz godina.

Svoj rad započeli su još u tamburaškoj sekciji u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Štitaru. Gdje god se pojave plijene veliku pozornost publike i vjeruju da polako,ali sigurno pronalaze svoje mjesto u svijetu tamburaške glazbe. Svjesni su da to danas nije lako, stoga naporno rade kako bi usavršili svoj rad. Uzor u radu su im ikone hrvatske tamburaške glazbe Najbolji hrvatski tamburaši, a mnogi ih već sada proglašavaju njihovim pravim nasljednicima. Danas je iza njih već 15 godina zajedničke svirke, a svojih početaka se uvijek rado prisjećaju., ističu dečki.  Teško im je izdvojiti do sada najdraži nastup, jer ih je bilo mnogo za koje ih vežu lijepe uspomene.

Redovito nastupaju na Festivalu šokačke pisme u Županji, na kojem su i ove godine predstavili novu pjesmu. Ljubav prema tamburi snažno pokreće mlade i ambiciozne tamburaše koji svaki slobodni trenutak posvećuju vlastitom instrumentu.

Kako bi zauzeli čvrstu poziciju pod tamburaškim nebom, u budućnosti planiraju snimiti vlastiti album. Vrlo često nastupaju na lokalnim televizijama predstavljajući svoje pjesme, a mogu se pohvaliti i nastupima u emisiji Lijepom našom.  Dečki ponosno promiču svoje glazbene korijene i tamburaška glazba je uvijek bila dio njihova života. Uz glazbu, aktivno se bave i izradom tambure, tradicionalnog slavonskog instrumenta. Svi oni koji žele podržati rad Mladih dukata, mogu ih pratiti na Facebooku, na stranici koja se svakodnevno ažurira. Njihove tambure nikada ne spavaju, a do sljedećeg teksta o njima želimo im još puno pokidanih žica.