Pretraga

Mladi Zagrepčani atomsko sklonište pretvorili u izložbeni prostor

A- A+

U starom atomskom skloništu na zagrebačkim Ravnicama udruga Klub mladih Zagreb danas će otvoriti izložbu. Glavna tema biti će strah, a svim hrabrim posjetiteljima ulaz će biti besplatan.

Na zagrebačkim Ravnicama danas će u 20 sati udruga Klub mladih Zagreb u jednom starom atomskom skloništu otvoriti izložbu s temom strah, a svim hrabrim posjetiteljima ulaz će tijekom cijelog vikenda biti slobodan.

Izdvojeni članak

U Meštrovićevu paviljonu otvoren 32. Salon mladih i izložba Venientes

Sklonište kao izložbeni prostor

Mladi umjetnici će kroz razne slikarske i kiparske tehnike, u neobičnom ali s obzirom na temu vrlo prigodnom okruženju, pokušati dočarati osjećaj koji mnogi smatraju najgorim čovjekovim neprijateljem. Sklonište u kojem će njihovi radovi biti izloženi nalazi se ispod platoa na križanju Augustinčićeve i Radauševe ulice.

– Temu je smislila naša članica Mirna Ukrainčik Jovanovski, a mi smo ju prihvatili jer je svijet zadnjih pet, šest mjeseci u ratnom kaosu, sve je više deložacija, depresija, samoubojstva, mržnje i netrpeljivosti i svi osjećamo strah i tjeskobu pa smo zaključili da će se ljudi s tim, na žalost, lako povezati, izjavio je Luka Heljić koji s Mirnom, Romanom Rastom, Lukom Podhraškim i Ivanom Bujasom sudjeluje u organizaciji izložbe.

Izdvojeni članak

Video: Djevojka skokom u bazen pokazala da nas strah i neodlučnost mogu skupo koštati

Svoje će radove izložiti osam mladih umjetnika

Svoje radove izložit će čak osam umjetnika, a ovom će događaju prisustvovati i humanitarna udruga ‘Mali Zmaj’ koja se bavi poboljšanjem života siromašne i nezbrinute djece te će prikupljati dobrovoljne priloge za svoje buduće akcije.

Organizatori su nam ukratko objasnili kako su i sami volonteri te udruge koja po njihovim riječima radi prekrasnu i jako tešku stvar, a uz to nemaju gotovo nikakav izvor prihoda niti adekvatan prostor pa su im zbog toga ovom prigodom odlučili pomoći

– Najprije mi dozvolite da izrazim svoje čvrsto uvjerenje da se trebamo bojati jedino straha samoga – bezimenog, nerazumnog, neopravdanog terora koji paralizira poteze nužne za pretvaranje povlačenja u napredovanje, izjavio je Franklin Delano Roosevelt na svom inauguracijskom govoru još davne 1933. godine.

Fotoobjektivom smo zabilježili dio postave slikarskih radova i fotografija, a na izložbi ćete moći vidjeti i kiparske uratke.