Pretraga

Mladić postigao najbolji koš u povijesti! Ovako izgleda ubačaj sa 180 metara visine

A- A+

U danu kada kolege iz svih sportskih medija pišu o najvećem promašaju s nogometnih terena svih vremena, nastalom na utakmica zonske lige u Srbiji između Turbine iz Vreoca i makiške Lokomotive, mi ćemo vam pokazati najbolje slobodno bacanje svih vremena.

Screenshot: YouTube

Odnosno to je koš postignut s najviše visine u povijesti te je kao takav potvrđen i na službenoj Guinnesovoj listi rekorda.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Magnusov efekt objašnjen s košarkaškom loptom

Naime, ekipa How Ridiculous, koju čine tri mlada Australca, inače se bavi kojekakvim sportskim ekshibicijama pa se tako ovoga puta zaputila u planine Švicarske, kako bi pokušali položiti veliki košarkaški izazov. Inače oni su ona ista ekipa, koja je pomoću košarkaške lopte dokazivala Magnusov efekt.

No, vratimo se na nevjerojatni ubačaj. Član tima Derek Herron, inače i zaljubljenik u košarku, stao je na 180-ak metara visoki most i imao zadatak s njega poentirati u koš, koji se nalazio u podnožju.

Nama svima, koji smo kao djeca pokušavali s parkinga ubaciti tricu u koš na školskom igralištu i nismo uspijevali, nevjerojatno zvuči da je Derek iz trećeg pokušaja uspio postići koš s najveće visine ikada i tako uspio među Guinnessove rekordere.

Kako je izgledao njegov ubačaj, pogledajte u videu.

A kada ste već tu odnosno ako niste pogledali spomenuti nogometni promašaj iz Srbije, video vam je ispod.