Pretraga

Najači ili najjači? Učenici bjelovarske škole odgovore na jezične nedoumice dobivaju penjući se stubama

A- A+

Velike su vjerojatnosti da ste u posljednje vrijeme vjerojatno naišli na fotografije stuba koje prikazuju rješenja čestih jezičnih dilema učenika. Jedne takve kreativne i edukativne nalaze se i u Tehničkoj školi Bjelovar.

Jezične stube u Tehničkoj školi Bjelovar| foto: http://ss-tehnicka-bj.skole.hr

S nikim ili ni sa kim, najači ili najjači, obadva ili oba – samo su neke od jezičnih dilema s kojima se često susreću hrvatski đaci. Ovakvom problemu na zanimljiv su način pokušali doskočiti u Tehničkoj školi Bjelovar.

Izdvojeni članak

Sve svoje jezične nedoumice, po novom možete riješiti na ovom portalu

Ondje su, naime, obične stube pretvorili u mini-riječnik. S lijeve strane stuba navedene su neispravne riječi i jezične konstrukcije, a s desne njihova pravilna verzija.

– U Tehničkoj školi Bjelovar uvijek se traga za novim, zanimljivim i kreativnim načinima poučavanja i učenja. Izvori novih ideja često su obrazovni portali i internetske stranice. Tako se na jednoj stranici našla i fotografija školskog stubišta na kojem su ispisani jezični savjeti. Taj je primjer poslužio kao ideja i uzor da se na sličan način uredi i stubište u Tehničkoj školi, kažu iz škole.

Ovaj zanimljiv projekt osmislile su i pripremile knjižničarka Rajna Gatalica i profesorica hrvatskog jezika Ivana Cikoja.

– Financijsku potporu pružio je ravnatelj, tehničku pomoć školski domar, a naljepnice su otisnute u tiskari. Za kratko vrijeme ideja je provedena u djelo i sada učenici, koračajući stubištem, čitaju i ponavljaju korisne jezične savjete, zaključuju u Tehničkoj školi Bjelovar.