Pretraga

Najbolje srpske komedije svih vremena

A- A+

Možda ne volite filmove koji su snimani prije nego što ste se rodili, ali su u to vrijeme nastale neke od najboljih komedija na ovim prostorima. Pogledajte popis najboljih srpskih komedija koje su još uvijek omiljene među starijom i mlađom populacijom.

Srpski humor jedan je od najboljih u svijetu pa snimaju komedije koje su mnogo bolje od američkih za kojima je poludio cijeli svijet. To nije bio slučaj samo u starije vrijeme jer naši susjedi i danas snimaju najhumorističnije filmove i zabavljaju sve uzraste po susjednim nam zemljama.

Mrtav ladan

Kizo i Lemi pokušavaju dovesti Dedu do Vršca u vlaku, ali nitko ne smije primijetiti kako je mrtav. Između ostalih, suvozači u vagonu su diler koji nema srca pa ga zato zovu Limeni i mala Ana koju je Limeni dobio kao zalog od narkomanke te baba čiji kofer će ‘ubiti’ Dedu.

Kada na Dedu padne kofer suvozači misle da ga je to ubilo. Policija je u vlaku pa oni bacaju Dedu kroz prozor. I tu sada počinje potraga za njim. Traže ga njegovi unuci, ali i Limeni koji je putem pokupio curu iz vlaka i djevojčica, jer je u njegov džep stavio paketić droge.

Dedu pronalazi Radovan na svojoj električnoj ogradi i misli kako ga je ubila struja, pokušava ga namjestiti na susjedovu žicu i tada započinje masovna potraga i zavrzlama oko Dedinog nestanka.

Underground

Marko i Petar ‘Crni’ su najbolji prijatelji. Dok je Marko spavao sa debelom prostitutkom čuo je eksplozije. Treći Reich započeo je bombardirati Beograd i rat se proširio po cijeloj Jugoslaviji. Marko ima bunker u svojoj kući te se tamo sakrije sa Petrom. Obojica su zaljubljeni u glumicu Nataliju pa Marko odluči izmisliti prevaru te Petra i još dvadesetak ljudi sakrije u bunker. Govori im kako Drugi svjetski rat traje i godinama nakon 1945., kako bi on bio s Natalijom vani.

Lepa sela lepo gore

U jednoj beogradskoj vojnoj bolnici su smješteni ranjenici iz rata u Bosni te se oni sjećaju priča iz mladosti i rata. Priča se vrti oko muslimana Halila i srbina Milana, koji su odrasli zajedno u selu blizu napuštenog tunela u koji se nisu usudili ući jer su vjerovali da tamo boravi ‘drekavac’.

Dvanaest godina kasnije, tijekom rata u Bosni, Milan je zarobljen u tunelu sa svojim suborcima, a Halil se bori na suprotnoj strani.  Među njima se nađe i zalutala američka novinarka.

Mi nismo anđeli 1,2,3

Postmodernistička komedija čiji je prvi dio snimljen 1992. Kroz tri dijela cijele su priče popraćene komentarima Anđela i Vraga.

Kad porastem biću Kengur

Sastoji se iz tri isprepletene priče. U prvoj priči, voždovački ‘urođenik’ Braca pokušava zbariti Iris, manekenku iz centra grada koja je potpuno različita od njega.

U drugoj priči, Šomi i Duje se klade na pobjedu engleskog nogometnog kluba Eastwich u kojem brani njihov kolega iz razreda.

U trećoj priči, Avaks i Hibrid provode dan dosađujući se na krovu nebodera u očekivanju da se nešto dogodi, a onda Avaks ugleda neobičnu pojavu na nebu.

Ko to tamo peva

Film ima višeslojnu priču o tragikomičnim nezgodama putnika u prastarom autobusu koji iz provincije vozi prema Beogradu. ‘Ko to tamo peva’ je s vremenom stekao kultnu reputaciju te se danas smatra jednim od najboljih srpskih filmova svih vremena.

Sivi kamion crvene boje

Priča o daltonistu koji se zaljubi u gradsku djevojku te se njihova romansa pretvorila u bjeg iz zemlje koja ulazi u rat. Film govori o ljubavi koja čini čuda i u kojoj boje ništa ne znače.