Pretraga

Najgori filmovi o super junacima

A- A+

Na kinoblagajnama u posljednje vrijeme najveću zaradu ostvaruju filmovi o super junacima poput Batmana, Supermana ili Iron Mana. No, ne znači nužno da će film biti hit samo po tome što prati priču popularnih junaka s neobičnim moćima. Neki od najgorih filmova ikada bili su upravo tog tipa, a pogledajte koji su to naslovi prikupili izrazito loše kritike publike i stručnjaka.

Nakon što je nekoliko filmova o super junacima ostvarilo zaradu od više stotina milijuna dolara, u filmskoj industriji je krenula poplava naslova koji se upravo bave životnom pričom i problemima popularnih stripovskih super junaka. Međutim, ne mogu se svi pohvaliti istom kvalitetom kao i jednakom prihvaćenošću od strane gledatelja.

‘Catwoman’ (2004.)

Halle Berry utjelovila je prije skoro deset godina ženu mačku te tako bila dio glumačke postave jednog od najgorih naslova u filmskoj industriji ikada. Naime, glavna glumica je jedna od rijetkih koja je osobno primila Zlatnu malinu za najgoru filmsku rolu, dok je ‘Catwman’ priskrbio još tri spomenuta kipića. Jedino u čemu su gledatelji uživali, pretežno muška populacija, bilo je zavodničko izdanje Halle u lateksu.

‘Fantastic Four’ (2005.)

Umjesto ‘Fantastične četvorke’ gledatelji su dobili jadnike. Naime, ‘Fantastic Four’ je jedan u nizu filmova u kojima su se super junaci mogli puno bolje prikazati. Jessica Alba koja je utjelovila Sue Storm zaslužila je nominaciju za Zlatnu malinu u kategoriji najgore glumice.

‘Daredevil’ (2003.)

Glavna uloga u ‘Daredevilu’ koja je pripala Benu Afflecku primarni je razlog zbog kojega brojni obožavatelji filmova o Batmanu strahuju za njegovu sudbinu. Ekipa koju su, između ostalih, činili Affleck, njegova sadašnja supruga Jennifer Garner i Colin Farrell nije se proslavila ulogama u spomenutom filmu, dok je stripovski super junak Daredevil oskrvnut za sva vremena.

‘Elektra’ (2005.)

Dvije godine nakon promašaja s ‘Daredevilom‘, Jennifer Garner je još jednom pokušala utjeloviti super ratnicu Elektru u istoimenom filmu. No, ponovno je podbacila. Blago rečeno, film ‘Elektra’ je bio užasan stoga su mnogi filmoljupci pomislili kako je slijepi Stick napravio kardinalnu pogrešku vrativši ju u život nakon što je poginula pomažući Daredevilu.

‘Green Lantern’ (2011.)

Jedan od najseksipilnijih holivudskih glumaca Ryan Reynolds glumeći u ‘Green Lanternu’ prije dvije godine nije oduševio fanove, ali ni filmske kritičare. Osim što je izgledao presmiješno u kostimu, film je podbacio i zaradom. Sve u svemu, radi se o još jednom filmu za kojeg mnogi misle da se nikada nije trebao snimiti – bar ne na ovaj način.