Pretraga

Najmlađi debitant Hrvatske Davis Cup reprezentacije Borna Čorić (16) ostavio sjajan prvi dojam

A- A+

Mladi hrvatski tenisač Borna Čorić, već je u dobi od 16 godina dobio priliku zaigrati svoj premijerni meč za Hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Nakon što je prošli vikend osvojio juniorski US Open te postao prvi igrač svijeta u ovom uzrastu, odradio je svoj seniorski reprezentativni debi. I to ne bilo kakav. Preko puta mreže se na zemlji u Umagu našao treći reket svijeta Andy Murray. Borni je ovo bio prvi meč u karijeri na tri dobivena seta, a iako je izgubio tri prema nula, imao je izmjenu od čak 57 udaraca sa odličnim Škotom te ostavio jako dobar dojam.

Screenshot: You Tube

Najmlađi debitant u Hrvatskoj seniorskoj Davis Cup reprezentaciji 16-godišnji Borna Čorić imao je težak premijerni okršaj. Naime u dvoboju za ulazak u Svjetsku skupinu Hrvatska je izvukla vjerojatno najgoreg protivnika, Veliku Britaniju. U prvom meču ogleda, koji se igra na zemlji u Umagu Borna je ukrstio koplje s trećim tenisačem svijeta Andyem Murrayem. Reprezentativac Velike Britanije očekivano je slavio, no Borna je ostavio dobar dojam.

Izdvojeni članak

Ćorić i Konjuh pokorili Ameriku i s US Opena zakoračili u seniorsku konkurenciju

Prvi junior svijeta izmijenio 57 udaraca s Andyem Murrayem

Unatoč što rezultat od tri nula u setovima i to 6-3 , 6-0, 6-3 sugerira da je Škot Murray s lakoćom dobio meč, bilo je nekoliko izvrsnih razmjena te je Borna Andya zadržao dva sata na terenu.

Čorić je break priliku imao već u prvom gemu meča. On i Murray su za taj poen izmijenili čak 57 udaraca.

– Do kraja meča sam se oporavljao od te izmjene. Nadao sam se da će on promašiti, ali, eto, u tome je razlika između juniora i seniora. I inače u juniorskoj konkurenciji igram takav tenis, sličan Murrayu. Bilo je treme, no samo malo više nego inače. Ipak, to je tako dok igrate za svoju zemlju i zato hvala izborniku što mi je dao priliku, rekao je Borna nakon meča, prenose 24 sata.

Izdvojeni članak

Video: Đoković i Nadal u maestralnom meču odigrali najbolji poen svih vremena

Najmlađi debitant u povijesti Davis Cupa imao svega 13 godina

Kako je svojim nastupom protiv Velike Britanije 16-godišnji Borna Čorić postao našim najmlađim debitantom u Davis Cupu, zavirili smo u podatke koji je najmlađi debitant u povijesti ovog slavnog kupa.

Radi se o Mohammedu – Akhtar Hossainu iz Bangladeša, koji je 2003. godine nastupio za svoju zemlju u dobi od 13 godina i 326 dana. Trebao bi tako i ostati najmlađim u povijesti budući da su u međuvremenu promijenjene propozicije, pa je sada donja granica kada igrač može nastupiti 14 godina.

Najstariji igrač koji je nastupio u ovom reprezentativnom teniskom natjecanju, također je dio ne tako davne prošlosti. Riječ je o Yaki – Garonfinu Koptiganu iz Togoa, koji je prilikom nastupa u Davis Cupu 2001. godine imao 59 godina i 147 dana.

Dodajmo na kraju i najmlađeg i najstarijeg finalista ovog natjecanja. Najmlađi je bio Australac John Alexander, koji je 1968. u finalu nastupao sa 17 godina i 177 dana, dok je najstariji sudionik završnice također Australac Norman Brookes, koji je davne 1920. u finalu nastupio sa 43 godine i 48 dana.