Pretraga

Ćorić i Konjuh pokorili Ameriku i s US Opena zakoračili u seniorsku konkurenciju

A- A+

Borna Ćorić i Ana Konjuh pojedinačnim osvajanjima US Opena ostvarili su do sada ne zabilježen uspjeh hrvatskog tenisa. Ćorić je u finalu pobjedom od 2:1 u setovima protiv Australca Thanasija Kokkinakisa došao do svog prvog Grand Slam naslova, dok je Konjuh istim rezultatom savladala Aliciju Black uzevši nakon Australian Opena na početku godine i drugi veliki trofej. Ovo je prvi put nakon 21 godine da su osvajaći jednog juniorskog Grand Slama iz iste zemlje.

Mladi hrvatski tenisači, Borna Ćorić i Ana Konjuh, osvojili su US Open u pojedinačnoj konkurenciji ostvarivši time povijesni uspjeh našeg tenisa.

Ćorić do naslova nakon dva ispadanja u polufinalu

Ćorić je nakon dva ovosezonska zapinjanja u Grand Slam polufinalima pobjedom protiv Thanasija Kokkinakisa došao do svog prvog velikog turnira. Četvrti junior svijeta se rezutatom 3:6, 6:3, 6:1 revanširao mladom Australcu za poraz u Australiji. Ćorić je na ovaj način zaključio svoju juniorsku karijeru i po svemu sudeći počinje graditi seniorski rejting.

U ovom trenutku je 600. igrač na svijetu i najbolji junior, a put prema gore mu je izgleda vrlo izgledan jer je na prvim seniorskim turnirima pokazao kako se može nositi i s ‘velikim dečkima’.

Izdvojeni članak

Dubrovčanka Ana Konjuh(14) šokirala teniski svijet

Konjuh pobjedom zaključuje juniorsku karijeru

Njegova kolegica i jedna od najboljih juniorki svijeta Ana Konjuh još jednom je očarala tenisku javnost osvojivši svoj drugi ovosezonski Grand Slam naslov. Ona je u finalu bila bolja od američke predstavnice Tornado Alicije Black sa 3:6, 6:4, 7:6. Tijekom dugog i iscrpljujućeg meča hrvatska je predstavnica pokazala kako nema samo ruku za najveće domete već i glavu koja se može nositi s najtežim izazovima.

U okršaju koji je ukupno trajao 2 sata i 48 minuta Konjuh se u nekoliko navrata nalazila u naoko bezizlaznim situacijama no na kraju je u tie breaku trećeg seta pokazala nadmoć i uzela titulu. Kao i Ćoriću i Ani je ovo vjerojatno posljednji juniorski turnir jer je najavila prelazak u seniorsku konkurenciju.

Veličina ovog uspjeha naših juniora najbolje oslikava činjenica da je prošla 21 godina otkad je dvoje tenisača iz iste zemlje osvojilo juniorski Grand Slam turnir.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap