Pretraga

Najslađi mačak- ikad!

A- A+

Izvor: lovemeow.com

Maru je debeljuškasti Scottish fold mačak star četiri i pol godine. Živi u Japanu i ime ga jako dobro opisuje -na japanskom, maru znači okrugao. No nemojte da vas ovo zavara jer Maru nije još jedan običan mačak iz susjedstva.

On ima svoj Facebook profil, 63 000 obožavatelja i 100 milijuna Youtube klikova u nepunih godinu dana. Proslavila ga je ni više ni manje nego-fascinacija kutijama! Velika, mala, široka, spljoštena… nakon što pogledate neki od njegovih videa bit će vam jasno da ne postoji kutija u koju se Maru nije pokušao zavući.

   

Još jedna zanimljivost je da sva videa objavljena na You Tube-u potpisuje: mugumogu za koju se pretpostavlja da je Maruova vlasnica iako ona to nigdje ne ističe i ne postoji slika na kojoj se može vidjeti. Uz to na videima nigdje nećete naći riječi poput vlasnica i ljubimac, već Mugumogu sebe naziva Maruovom cimericom. Kako kaže za USA Today, ta tajanstvenost dolazi zbog toga što je Maru zvijezda, ,,a njegova cimerica je samo osoba iza scene koja snima fotografije i videa.

Odakle ljubav prema kutijama nitko ne zna, ali zahvaljujući njoj Maru je stekao svjetsku slavu. Danas su iza njega brojne reklame, izmeđuostalog i za Apple, a spomenut je i u uglednim novinama poput New York Timesa i USA Today. Nije loše za jednog mačka, zar ne?