Pretraga

Najšokantniji spotovi svih vremena

A- A+

Svako malo čujemo za neki glazbeni spot koji je zabranjen u pojedinim zemljama zbog eskplicitnih scena. U prošlosti ih je bio pozamašan broj, a vjerojatno će ih biti još i više. Mi smo sastavili popis najšokantnijih, iako nisu jedini koji su izazvali burne reakcije gledatelja.

Korn, Nine Inch Nails, Bjork, Eminem, Nirvana, M.I.A. i brojni drugi izvođači vole šokirat svoje fanove. Ako to već ne uspiju pjesmom, onda se potrude snimiti takav spot koji se zabranjuje prikazivati u određenim zemljama.

Ruku na srce, pola videa što se danas snimaju trebaju biti zabranjena, ali vam mi donosimo pet najšokantnijih i najuznemirujućih spotova ikada snimljenih.

www.nachtkabarett.com

Marilyn Manson: ‘(S)aint’

Vjerojatno ste pretpostavili kako nećemo izostaviti kontroverznog Marilyna Mansona. Skoro svaki njegov spot izazove burne reakcije, ali jedan od najšokantnijih je snimljen za pjesmu ‘(S)aint’ 2003. godine.

Video prikazuje Manosna kako se reže, potpuno gole osobe, masturbaciju, šmrkanje koakina i oralno zadovoljavanje ženske osobe. Spot je šokirao ljude diljem svijeta, a glazbenikova izdavačka kuća ga je odbila izdati na teritoriju SAD-a. Manson je sam financirao njegovo snimanje, a prikazan je u Japanu i Njemačkoj.

Prodigy: ‘Smack My Bitch Up’

MTV je Prodigyjev spot za ovu pjesmu proglasio najkontroverznijim spotom svih vremena. Njegovo emitiranje na televiziji je bilo zabranjeno, ali je MTV ipak popustio zahtjevima fanova i prikazivao spot u kasnim noćnim satima.

Video sadrži scene seksa s prostitutkom, konzumacije kokaina, ženske golotinje, vožnje u pijanom stanju i nasilja nad ženama te su mnogi optužili Prodigy mizoginiju (mržnju žena) i glorifikaciju nasilja.

The Hickey Underworld: ‘Blonde Fire’

Joe Vanhoutteghem je svojim prvim spotom, snimanim za ‘Blonde Fire‘ od belgijskog metal benda uznemirio mnoge.

Jednom je prilikom redatelj izjavio kako je spot na papiru djelovao šaljivo jer priča prati samotnog umjetnika koji stvara vlastiti svijet. No sve se vrlo brzo pretvorilo u horor koji su mnogi gledatelji proglasili neukusnim.

Metallica: ‘Turn The Page’

Spot prikazuje samohranu majku koja svoju malu kćer vodi sa sobom na posao gdje ona pleše striptiz. Ne samo da je striptizeta, nego i prostitutka te se u videu prikazuju gola tijela, nasilje i scene seksa.

t.A.T.u.: ‘Belyj Plashchik’

Spot rukse grupe t.A.T.u. za pjesmu ‘Bijelo roblje‘ snimljen je prije pet godina. Yulia u šestom mjesecu trudnoće odluči se avionskim letom na drugi kontinent. Uskoro završi, ni kriva ni dužna, polugola na streljanju, dok narod okolo gleda i navija. Spot je šokirao javnost pričom, ali i scenama koje prikazuju potpuno golu Lenu.