Pretraga

Najveće štreberice na filmskom platnu

A- A+

Svatko je u svom razredu imao onu jednu štrebericu ili štrebera koje nisu zanimali izlasci ili suprotan spol, nego su svu pažnju posvećivali samo knjigama. Osim u stvanom životu, takvi tipovi često budu meta zlostavljača i na filmovima. Međutim, mi smo odlučili napraviti listu najvećih filmskih štrebera koji su nam s vremenom prirasli srcu.

Na filmskim platnima često se pojavi kakav štreber koji je ili predmet maltretiranja, šprdnje ili se na kraju preobrazi u najpopularnijeg učenika u srednjoj školi. Stoga smo se ovaj put pozabavili filmskim štreberima koji su nam nakon nekog vremena prirasli srcu.

‘The English Teacher’ – Linda Sinclair

Neudana učiteljica engleskog jezika Linda Sinclair ima 40 godina te predaje u srednjoj školi, no posao je zapravo jedina stvar kojoj posvećuje svoje vrijeme. Jednog dana sretne bivšeg učenika Jasona Sherwooda koji se vratio iz New Yorka te zbog dotadašnjeg neuspjeha odustao u naumu da postane pisac. Nakon što Linda pročita njegovih ruku djelo, odluči napraviti u svojoj školi predstavu po Jasonovom scenariju.

‘Harry Potter’ – Hermione Granger

U osam snimljenih filmskih nastavaka o popularnom mladom čarobnjaku, Harryjeva najbolja prijateljica je ujedno i najveća štreberica na Hogwartsu – Hermione Granger. Ne postoji čarolija ili definicija koju ona ne poznaje, ali osim znanja, Harmione se i ponaša poput svakog štrebera. Obožava pisati testove, ne pada joj na pamet šaptati kolegama i kad čuje da iz nekog razloga nema predavanja, ozbiljno se rastuži.

’10 Things I Hate About You’ – Kat Stratford

Radi se o komediji snimljenoj prema Shakespeareovoj ‘Ukroćenoj goropadnici’. Naime, Kat i Bianca su sestre kojima otac ne dopušta izlaske s dečkima prije mature. Mlađa Bianca je u školi vrlo popularna, no starija Kat je ljubiteljica književnosti i potpuno nezainteresirana za dečke. Kako je Bianca htjela izaći s Joeyjem, otac je uveo novo pravilo – prva na sastanak s dečkom mora ići Kat jer je starija.

‘You’ve Got Mail’ – Kathleen Kelly

Među najvećim štrebericama našla se i uloga popularne Meg Ryan iz filma ‘You’ve Got Mail’. Kathleen Kelly je vlasnica male dječje knjižare koju je naslijedila od pokojne majke. Živi s dečkom, uglednim novinarom Frankom, ali uskoro shvati kako njihova veza postaje besmislena pa se počinje zaljubljivati u neznanac s interneta. Iza nadimka krije se njen ljuti konkurent Joe Fox koji se u stvarnom životu mrzi s Kathleen, dok su u neznanju istovremeno preko interneta zaljubljeni.