Pretraga

Napravili smo analizu troškova jednog studentskog izlaska: ‘Bez sto eura si nitko i ništa’

Kako biste u zagrebačkim klubovima rezervirali svoj stol ili separe trebat ćete uzeti bar jednu, a često i dvije boce nekog alkoholnog pića. Uglavnom to mora biti i jedno žestoko piće koje je obično skuplje od drugih alkoholnih pića. Za rezervaciju stolova u najpopularnijim klubovima u Zagrebu u koje izlaze i studenti, morat će te izdvojiti od 19 pa i do preko stotinu eura.

disko

Disko | foto: Unsplash, Dominik Mecko

Ako ćete u zagrebačkim noćnim klubovima željeti rezervirati stol ili separe, za tu ćete rezervaciju trebati uzeti i neko alkoholno ili žestoko piće. Sudeći po cijenama u klubovima koje smo analizirali, tako ćete već na početku izlaska potrošiti gotovo pola studentske stipendije koja vam, kao što smo pisali o tome, nije dovoljna za preživljavanje jednog mjeseca.

Za VIP separe potrebne tri boce

Ako želite stol u popularnom klubu Roko, za rezervaciju stola trebat ćete uzeti jednu bocu. Vino u tom klubu od 0,7 litara stoji 19 eura, Stock od 0,7 litara i četiri soka 55 eura, a Jack od 0,7 litara s četiri soka 90 eura. Za votku od 0,7 litara s četiri soka trebat ćete odvojiti 55 eura, za Jeger 0,7 litara i četiri soka 65 eura, a Gin od 0,7 litara i četiri soka 90 eura. Taj klub nudi i posebne pakete pa tako votku, Stock, pjenušac i osam sokova možete dobiti za 110 eura, a votku, Stock, dva vina i osam sokova za 125 eura.

Za klub The Best u kojem će u sljedećim tjednima biti nekoliko evenata, kako smo doznali od jednog promotora, potrebno je uz kupovinu same karte za stol uzeti i alkoholna pića. Tako ćete za ‘obični’ stol morati naručiti jednu bocu, za separe ili VIP stol dvije boce, za VIP separe tri boce, a za takozvane ‘VIP kocke’ odnosno kocka VIP separe trebat će izdvojiti pet boca. Boca Jegera tamo će vas stajati 90 eura, viski 125 eura, Gin 149 eura, a cijene votke kreću se od 99 do 155 eura. Boca graševine je 30 eura, a malvazije 30 eura.

klubovi u zagrebu

Uvjeti za rezervaciju stolova u nekim zagrebačkim klubovima | foto: srednja.hr

U klubu Gallery za stol također trebate unaprijed uzeti barem jednu bocu. Tamo će vas boca graševine koštati 26.56 eura, a crno vino 33,20 eura. Boca Gina je 78,35 eura, Jack Daniel’s stoji 91,63 euro, a boca jegera 65,07 eura. U klubu Boogaloo situacija je nešto drukčija. Kako biste tamo rezervirali stol i besplatno ušli, trebat ćete pronaći promotora. Kod njega možete dobiti besplatne karte i besplatnu rezervaciju stola. Potrebno je samo navesti imena i prezimena ljudi koji dolaze, a posebna pića unaprijed nije potrebno naručivati.

Izdvojeni članak
disko

‘Obavio’ sam prvi izlazak kao student: Zaštitar rekao frendici da sam jadan jer idem s njom u klub

‘Nisu nam dali da uzmemo jeger u separe jer je jeftin’

Za zabavu u klubu Johann Franck za stol ćete morati uzeti jednu bocu žestokog pića ili pak dvije butelje vina. Za Vintage Industrial Bar, kao i za klub Močvara, ne trebate uzeti bocu da biste rezervirali stol. U klubu Museum Katran uvjet za rezervaciju stola je boca u prvoj narudžbi. Jagermeister i tri boce Coca Cole tamo stoje 79 eura, Gin i tri Tonica je 100 eura, a litra pelinkovca i četiri Coca Cole 79 eura.

U razgovoru s drugim studentima saznali smo da prosječni izlazak košta barem sto eura, što se može zaključiti i po analizi cijena u najpopularnijim zagrebačkim klubovima u koje izlaze studenti. Da su izlasci u Zagrebu skupi potvrđuje nam i studentica Sara. Skupo je, smatra, pogotovo za studente koji redovito izlaze, a kazala nam je kako se s vremenom ipak navikneš na cijene.

– Po mom mišljenju se na čaše ne isplati kupovati i najbolje je uzeti bocu. Separe stvarno rijetko rezerviramo jer ne vidim poantu, minimalno se treba potrošiti 500 eura na neka markirana pića. Bolje je rezervirati dva stola i uzeti piće koje želiš. Imali smo situaciju u klubu gdje nam nisu dali da uzmemo jeger u separe jer je ‘jeftin’. Okvirna cijena je 500 eura po separeu, a naravno da to uvijek bude više jer nedostaju sokovi. Ne prakticiramo često izlaske u separe, većinom idemo tamo na rođendane. Uvijek sam više za rezervaciju stola, rekla nam je Sara.

Za studentske izlaske iznos stipendije više nije dovoljan, pa nam studenti kažu da često i rade kako bi si mogli platiti izlazak. Neki na njih troše i džeparac roditelja, što je možda razlog za anonimnost koju je tražio sljedeći student s kojim smo pričali.

– Izlasci su skupi. Osim što je uvjet boca ili dvije, ovisi o klubu trebaš li dodatno platiti stol ili separe. Tako da si u izlasku bez sto eura nitko i ništa. Da ne govorim još o cijeni taksija do tamo i od tamo. Ako misliš uzimati separe, moraš imati novaca, zaključio je.