Pretraga

Nastavnik tjelesnog se 40 godina slikao u istoj odjeći za godišnjak

A- A+

Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u američkoj državi Teksas Dale Irby, 40 godina se slikao u istoj odjeći za školski godišnjak. Tradiciju je započeo sasvim slučajno. Naime na početku nastavničke karijere nije imao mnogo odjeće, pa mu se dogodilo da se dvije godine za redom slikao u istom puloveru i košulji radi čega se posramio. No, supruga mu je predložila da se i treće godine fotografira u istoj opravi, a nastavnik ju odlučuje poslušati, smatrajući da bi to moglo biti smiješno. I tako je povijest počela.

Foto: Huffington Post

Nastavnik tjelesnog u osnovnoj školi u Prestonwoodu u Dallasu Dale Irby fotografirao se za školski godišnjak 40 godina u istoj odjeći. Nakon prve, slučajno je i druge godine odabrao isti kaveni pulover i svijetlu košulju za slikanje. Supruga ga je nagovorila da i treće godine za fotografiranje odjene istu kombinaciju. Smatrajući da bi to moglo biti smiješno Irby pristaje i odlučuje zadržati tradiciju do odlaska u mirovinu.

Izdvojeni članak

Majke se skinule za seksi kalendar kako ne bi ukinuli školski autobus

U početku karijere, nastavnik nije imao brojne odjevne kombinacije, pa mu se ‘zalomilo’ da dvije godine u nizu odjene isti pulover i košulju.

– Bilo me je baš sram kada sam dobio školske fotografije te druge godine i shvatio da sam nosio potpuno istu odjeću kao i prve, rekao je nastavnik Irby za Dallas News.

Međutim nastavnikova supruga, također prosvjetna radnica, predložila mu je da i treće obuće istu odjeću. Nastavnik je pristao, a nakon što se i petu godinu slikao u istome, odlučio je iz godine u godinu ponavljati tradiciju, mada je sve teže zakopčavao gumbe na košulji.

Ove godine napravljena je posljednja fotografija, budući da se profesor umirovio.