Pretraga

Za njih nije teško kupovati: Pet poklona na kojima će vam svaki student biti zahvalan

A- A+

Vrijeme darivanja je pred nama i slijedi ono najteže – kome što kupiti? Kako pogoditi savršen poklon? Uvijek ista pitanja. Veliki je pritisak na poklonima i inače, a pogotovo ove godine kada svima treba barem malo sreće i radosti, koju upravo pokloni mogu donijeti, bez obzira na njihovu cijenu.

KT, Unsplash

Odabrati savršen poklon je misija koja može trajati neko duže vrijeme. Bitno je početi na vrijeme razmišljati o svemu što se događa, kako biste stigli pronaći ono što želite. Nekad je veći problem kako provesti ideju u djelo, nego što je samo osmisliti ju. Ipak, u slučaju da ste zapeli na samoj ideji, tu smo da vam pomognemo.

Postoje lagane i teške osobe kad su u pitanju pokloni – neki će biti zadovoljni s doslovno bilo čime, dok će ostali pronaći nešto što im smeta/fali i u najboljem poklonu na svijetu. Vrlo vjerojatno vas je zapala baš ova druga kategorija i sad ste na sto muka, najradije biste u potpunosti odustali od poklona. Bolje to, nego doživjeti teški poraz.

Ako se nalazite u sličnoj situaciji, nemojte očajavati. Donosimo nekoliko primjera poklona koji će sasvim sigurno oduševiti svakog studenta i svaku studenticu. Također, slobodno proslijedite članak onima čije poklone očekujete – riječ je o kvalitetnim idejama!

Lipe za menzu

Iako su odlasci u menzu sada nešto drugačiji od onoga na što smo naviknuli (osim ako ste brucoš, onda vam je ovo normalno), jedna stvar se sasvim sigurno nije promijenila. Ne postoji ništa što tete u menzi ne mrze više nego što kada im netko dođe sa sto kuna i tako plati račun od 6,78 kn.

I ne postoji gori osjećaj od onoga kada zaista nemate ništa sitno u novčaniku, već znate da morate izvaditi sto kuna i probati tako platiti račun od 6,78 kn. Stoga, ako želite pošteno pomoći studentima, samo im dajte hrpu lipa i sitniša. Mi volimo kada nešto zvecka u novčaniku i kada imamo osjećaj da teglimo sa sobom deset kila novaca, baš to volimo.

Izdvojeni članak

8 ideja što pokloniti curi za Božić

Kemijske

Većina studenata ne koristi olovke, već kemijske olovke. Dobro, ako ćemo realno, otkako je došla pandemija koronavirusa, rijetko tko još piše rukom uopće… No oni koji pišu, pišu kemijskim olovkama. I to po mogućnosti, s onim najgorim i najjeftinijima koje je moguće kupiti u knjižari/papirnici pokraj fakulteta.

Jedina stvar koja ne valja s tim kemijskama jest ta što za njih vrijedi ona – koliko para, toliko muzike. Ako kemijska olovka košta manje od pet kuna, velike su šanse da će prestati pisati nakon samo nekoliko predavanja. Što znači da je potrebno imati dobru zalihu. Također, to znači da se vjerojatno više isplati kupiti neku malo skuplju kemijsku na samom početku, ali ok. Studenti kao studenti.

Kredit u kopiraoni na faksu

Rijetko koji student uspije završiti fakultet bez da ostavi malo bogatstvo u kopiraoni na fakultetu. Čak i sada, u vrijeme pandemije, kopiraone se dobro drže. Zašto? Zato što apsolutno svi smo shvatili da mrzimo buljiti u ekrane i provoditi puno vremena pred laptopima i kompjuterima, odnosno sve više od onoga što je nužno potrebno.

Stoga, ako zaista želite pomoći nekom studentu, onda im jednostavno uplatite nekakav kredit u lokalnoj kopiraoni. Sasvim sigurno će odmah zaposlenici znati za koga uplaćujete, zato što ih vjerojatno vide češće nego svoju obitelj doma.

WC papir

Najveća studentska borba je upravo ona oko WC papira. Na stranu sram nošenja velikih paketa preko pola grada (to se izgubi odmah na prvoj godini), već je problem upravo to što se kupovina WC papira najčešće radi u dogovoru s cimerima… A svi znamo kako mogu izgledati dogovori s cimerima.

Iako djeluje banalno, rijetko što će studenta usrećiti kao ogroman paket WC papira. Samo pripazite da ipak bude neki malo skuplji – onaj dvoslojni no-name ionako kupuju svaki mjesec. Vrijeme je darivanje, dajte se malo u ovu priču.

Čarape

Opće je poznata istina da studenti muku muče s pranjem rublja. I dok za neke stvari nije toliki problem, kad su u pitanju čarape, ali i donje rublje općenito, tu već zna zasmetati manjak perilice rublja. Znate, kada kalkulirate koji je zadnji dan da morate ići prati rublje, pa se onda nešto iznenadno dogodi i poremeti vam planove? Da…

Ako zaista ne znate što biste kupili svojim prijateljima studentima, onda se svakako možete odlučiti na ovo. Ipak je studentima bitnije da je riječ o korisnim stvarima, nego o onima skupima. Studentskom džepu je sve skupo!