Pretraga

Nominacije za Grammy 2012.

A- A+

Dodjela 54. glazbene nagrade Grammy održat će se u Los Angelesu u nedjelju 12. veljače, a izvođači s najviše nominacija su Kanye West, Adele i Foo Fightersi.

Dok Kanye West ima najviše nominacija – čak njih sedam, Adele ipak vodi u top kategorijama sa svojim albumom “21” koji je nominiran za album godine te sa pjesmom “Rolling in the Deep” koja je nominirana i za singl i za pjesmu godine. Foo Fightersi imaju 6 nominacija među kojima je i ona za album godine za “Wasting Light”.

U kategoriji najboljeg novog izvođača našlo se i par iznenađenja – mlada dubstep zvijezda Skrillex te Bon Iver koji je također ima nominaciju za najbolji singl i pjesmu godine za “Holocene”. 

Sve nominacije za Grammy 2012. izgledaju ovako:

Album godine: — Adele — Foo Fighters — Lady Gaga — Bruno Mars — Rihanna

Singl godine:“Rolling In The Deep” — Adele”Holocene” — Bon Iver”Grenade” — Bruno Mars”The Cave” — Mumford & Sons”Firework” — Katy PerryNajbolji novi izvođač:The Band PerryBon IverJ. ColeNicki MinajSkrillexPjesma godine:“All Of The Lights” — Kanye West, Rihanna, Kid Cudi & Fergie”The Cave” — Mumford & Sons”Grenade” — Bruno Mars”Holocene” — Bon Iver”Rolling In The Deep” — Adele