Pretraga

Nova značajka dolazi na Instagram storije, uskoro bismo je trebali dobiti i mi

A- A+

Metaverzum još ne postoji, ali neke prepoznatljive značajke tog virtualnog svemira već smo dobili. Upravo stižu na Instagram storije, a uskoro će i na Facebook te Messenger.

facebook instagram

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Meta, kompanija iza Facebooka, Messengera, Whatsappa i Instagrama, uvodi novosti na navedene platforme.

Zuckerberg predstavio avatare

Konkretno, na Instagram storije stiže velika novost. Kako piše Verge, korisnici u SAD-u, Kanadi i Meksiku već ju mogu koristiti, a uskoro bi se trebala proširiti i na cijeli svijet. Radi se o 3D avatarima koje Mark Zuckerberg, izvršni direktor kompanije Meta, najavljuje već neko vrijeme kao sastavni dio metaverzuma.

Osim na storije, svoje ćete 3D avatare moći slati korisnicima i u privatnim porukama. Novosti ne dolaze samo na Instagram već, prema pisanju američkih medija, i na Facebook te Messenger. Ne radi se o nagađanjima već su iz kompanije službeno tako i najavili.

Put u metaverzum

Preko novih avatara moći ćete napraviti animiranu verziju sebe, a moći ćete odabrati i invalidska kolica ili slušne aparatiće, čime Meta želi istaknuti kulturu inkluzivnosti prema krajnjim korisnicima.

– Otkad smo otkrili našu dugoročnu viziju za metaverzuj na Conncetu 2021, nastavili smo graditi iduću evoluciju društvene tehnologije i stvarati budućnost gdje možete sjediti u sobi sa svojim bližnjima dok su oni zapravo udalje tisućama kilometara, ili raditi s talentiranim timom ljudi koji se nalaze svuda po planeti, napisala je u svojem blogu Aigerim Shorman, menadžerica kompanije Meta za avatare i identitet.

Avatari predstavljaju još jedan korak kompanije u metaverzum, još uvijek nedorečeni, nedorađeni virtualni svijet koji neki nazivaju budućnošću interneta.