Pretraga

Odjećom prekrijte tjelesne nedostatke

A- A+

Imate široke bokove, preuska ramena ili niste zadovoljni svojom visinom. Ne trebate previše razbijati glavu oko nekih tjelesnih nedostataka, jer postoji par trikova kako pomoću određenih odjevnih predmeta prikriti te nedostatke. U nastavku provjerite što će vas vizualno izdužiti, suziti široka ramena ili prikriti ono što ne volite na svom tijelu.

Ne mora biti kraj svijeta ako ste nabacili koji kilogram viška ili niste zadovoljni građom svoga tijela. Uvijek postoji nekoliko modnih trikova pomoću kojih možete naglasiti svoje atribute ili prikriti nedostatke.

www.bhportal.ba

Velike grudi

Duboki izrezi i horizontalne pruge su pogrešan izbor ako želite da vizualno smanjite svoje grudi. Pod broj jedan ne smijete kupovati manji broj grudnjaka nego što vam doista treba, a isto tako trebate izbjegavati topiće i majice s velikim printovima. Najbolji izbor su svakako džemperi i majice s plitkim V-izrezima.

Male grudi

Ako imate male grudi, također morate paziti na to da deklote ne bude predubok. Birajte majice i košulje koje prate liniju tijela te na predjelu grudi imaju nabore ili džepove. Horizontalne pruge će vam također biti od velike pomoći, a tu su uvijek i dobro postavljeni grudnjaci.

Niske djevojke

Idealna kombinacija za niske djevojke je kraća majica s uskim hlačama. Ono što ni u kojem slučaju djevojke niskog rasta ne bi trebale nositi su visoke čizme ili većasta odjeća. Stoga, ako spadate u ovaj tip kupujte odjeću koja prati liniju tijela, a poželjne su i cipele na petu koje će vas vizualno izdužiti. Što se tiče boja i uzoraka, ne preporučuju se jaki kontrasti ili odjeća s golemim uzorcima.

Visoke djevojke

Žene i djevojke koje su višeg rasta definitivno u svojoj garderobi moraju imati vodoravne prugice te kontrastne boje u gornjem i donjem dijelu tijela. Na taj će način izgledati nekoliko centimerata niže nego što doista jesu. Što se tiče obuće, visoke djevojke trebaju izbjegavati visoke pete i obuvati duboke čizme. Još jedan trik koji će ih vizualno smanjiti je odjeća šireg kroja.

Višak kilograma

Najčešća pogreška koju radi većina djevojaka krupnije građe je nošenje vrećaste i preširoke odjeće. Tim potezom samo privlačite više pažnje na sebe te trebate izbjegavati upadljive uzorke. Izaberite tamnije boje koje vas vizualno čine vitkijima ili pak vetikalne pruge. Također nemojte kupovati preusku odjeću od materijala koji ocrtava svaki nedostatak, nego radije oblačite ono što prati liniju tijela no ne ostavlja dojam da u tome jedva dišete.

Široki bokovi

Široki bokovi su nešto s čim se mnoge djevojke ne znaju nositi. Ako ste građeni poput pješčanog sata i svim silama želite prekriti širinu svojih bokova onda izbjegavajte hlače svijetlih boja ili one koje imaju naglašene džepove. Također ne biste trebali nositi hlače u obliku mrkve, nego kroj koji je ravan te se na dnu lagano širi. No ukoliko volite uske hlače, onda ih birajte u tamnijim nijansama.


Izdvojeni članak

Najgori modni trendovi desetljeća

Dugačka stopala

Djevojke koje nose poveći broj cipela, a pri tom su nižeg rasta, brigu brinu oko neproporcionalnosti. Ono što djevojke s navedenim karakteristikama trebaju izbjegavati svakako su cipele na špic ili čizme koje su same po sebi glomazne. Zbog toga većina nižih djevojaka s velikim stopalima izbjegava obuvati Timberland ili dr. Martens.

Uska ramena

Ako imate uska ramena i zbog toga ste jako nezaodovoljni, ono što trebate imati u svom ormaru svakako su sakoi s naramenicama ili majice i džemperi koji imaju  rukave na puf. Dok je ovaj dizajn rukava u prošlosti predstavljao visinu ženstvenosti, danas je jedan on najčešćih trikova pomoću kojih djevojke skrivaju uska ramena.