Pretraga

Otkrijte kako izgleda i o čemu razmišlja ‘prosječni FER-ovac’

A- A+

Predrasude i stereotipi o studentima pojedinih fakulteta, jednostavno su dio folklora te im se katkada bolje nasmijati, nego ići dokazivati suprotno. Tako je prije nepunih 24 sata pokrenuta Facebook grupa ‘Prosječni ferovac’ koja je u tom kratkom periodu prikupila gotovo dvije tisuće fanova. Na njoj se tematiziraju, stvarne osobine i dobro izrežirane konstrukcije o studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Dio objava pogledajte u galeriji.

Za pojedine fakultete, na kojima studira veliki broj studenata, vezuju se kojekakve predrasude ili konstrukcije bazirane na mrvicama istine. Tako smo i mi pisali o onima vezanim za buduće ekonomiste, kineziologe, filozofe te FER-ovce, a o potonjim je jučer napravljena i Facebook grupa ‘Prosječni ferovac’, koja je u nepunih 24 sata prikupila gotovo dvije tisuće fanova, a iz minute u minutu broj zainteresiranih i pratitelja je u porastu.

Izdvojeni članak

Ovo su najrašireniji stereotipi o FER-ovcima

Kako student elektrotehnike rezonira stvari, što mu je zapravo važno, što ga muči te čime se bavi na koncertu, na šaljiv način prikazuje spomenuta grupa.

‘Ponesem laptop na faks i nema nigdje slobodne utičnice’, ‘prošao vještine komuniciranja – konačno se isplatio sav trud’, ‘stigla nova zadaća iz fizike – nema rješenja na FER 2′, samo su neke od briga i veselja, koje ‘prosječnog ferovca’ uzbuđuju.

U galeriji pogledajte još neke šaljive objave!