Pretraga

Ovaj 16-godišnjak golčinom odveo Španjolsku u finale: Tijekom Eura je učio i polagao ispite za školu

A- A+

Tko god je gledao polufinalnu utakmicu Europskog prvenstva 2024. između Španjolske i Francuske svjedočio je nevjerojatnom golu najmlađeg igrača u povijesti Eura. Radi se o 16-godišnjem Španjolcu Lamine Yamalu koji je svojim golom s oko 20 metara izjednačio rezultat na 1:1, da bi kasnije Španjolska pobijedila Francusku s rezultatom od 2:1. Yamal je još u lipnju na početku prvenstva rekao kako je morao učiti za završne ispite jer je nastavna godina u Španjolskoj tada još trajala.

Lamine Yamal u španjolskom dresu

Foto: Screenshot | Instagram Selección Española Masculina de Fútbol

Ima samo 16 godina i 362 dana, a već je oborio nekoliko rekorda i odigrao fantastičnu utakmicu protiv Francuske u polufinalu Europskog nogometnog prvenstva 2024. Radi se o španjolskom igraču Lamine Yamalu koji je s golčinom s oko 20 metara izjednačio rezultat na 1:1, da bi kasnije Španjolska pobijedila Francusku s rezultatom od 2:1. i tako se plasirala u finale Eura.

‘Gdje sam ja bio/la dok sam imala 16 godina, a vidi njega’, mnogi su se zasigurno pitali još dok je Španjolska igrala prvu utakmicu na Euru upravo protiv Hrvatske u kojoj su nas i pobijedili s rezultatom 3:0. Upravo je na toj utakmici Yamal srušio rekord koji datira još iz 1958. godine kada je legendarni Pele zaigrao u polufinalu SP-a sa 17 godina i 244 dana.

Izdvojeni članak

S PMF-a objasnili kako lopta zaobiđe živi zid i završi u golu, evo u čemu je trik

Yamal je još na početku Eura, koji je počeo u lipnju, priznao kako je morao učiti kada ne bi bio na treninzima ili utakmicama jer je morao položiti završne ispite.

– Upravo sam se vratio s treninga i saznao sam da sam položio ispite. Kad sam vidio na mobitelu rezultate, odmah sam nazvao mamu da joj javim, rekao je Yamal krajem tada za španjolsku radio postaju Onda Cero.

I dok neki smatraju kako je Yamal imao sreće što je zabio jedan od najljepših golova na ovome Euru i time odveo Španjolsku u samo finale, reakcija jednog od najboljeg nogometaša trenutno na svijetu, francuskog 25-godišnjeg Kylian Mbappéa, govori više od 1.000 riječi. Uz to, dobio je posebnu nagradu za najboljeg igrača te utakmice.

@magicvtv #lamineyamalgoal #spainvsfrance #spain #france #spaingoals #mbappe ♬ sonido original – GxlDeAdam