Pretraga

Pet Prodigyevih hitova uz koje ćemo uvijek skakati na plesnim podijima

A- A+

Ubio se Keith Flint! Frontman energičnog britanskog elektro punk-rock banda The Prodigy, uz čije hitove mnogi od nas rado čagaju, presudio je sam sebi i otišao u 49-oj godini života. Isprva su mediji prenijeli vijest da je preminuo, no njegov kolega iz benda Liam Howlett odao je počast Flintu i otkrio da je uzrok smrti samoubojstvo.

Izdvojeni članak

Videogalerija: The Prodigy rasturio pred 15 tisuća ljudi na Terraneu

– Vijest je istinita, ne mogu vjerovati da ovo govorim, ali naš brat Keith je oduzeo svoj život preko vikenda, ja sam šokiran, jebeno ljut, zbunjen i slomljenog srce …. Rip brate, napisao je na Instagramu.

I dok traje nevjerica i šok izazvan preranim odlaskom frontmena benda, okupili smo Flintu u čast nekoliko hitova, koje ste vjerojatno čuli još za vikend budući da su redovne ‘gošće’ elektro – rock plesnjaka.

Smack My Bitch Up

Energičnu stvar prati šokantni triler spot, na koji je nemoguće ostati ravnodušan. No, čini se da je spot prešokantan i za YouTube pa službeni video nije moguće pogledati. (samo piratski u vrlo lošoj rezoluciji)

Voodoo People

Baš poput prethodno navedene pjesma je šokantna, a i spot. Jedna verzija spota svojedobno je zabranjena na televizijskim postajama pa je snimljena i malo mekša.

Breathe

Baš kao i navedena dva hita, Breathe se vrlo često može čuti u klubovima alternativnije rock i elektro glazbe.

Firestarter

I Firestarter je nabrao više od 20 godina, ali se i dalje često vrti na sound uređajima radio postaja i klupskih DJ-eva.

Omen

Među četiri hita iz 90-ih, odlučili smo uvrstiti i jednu relativno noviju stvar.