Pretraga

‘Pleteni’ Googleov Doodle za prvi dan zime

A- A+

Najznačajniji internetski pretraživač, sve je kreativniji u ‘opremanju’ svoga loga. Danas je kalendarski prvi dan zime te je Google svoj popularni Doodle obilježio animacijom pletenog šala i rukavice, koji su i dalje u izradi. Simpatični Doodle, djelo je njemačkog ilustratora Christopha Niemanna. Inače 21. prosinac je datum, kada je dan najkraći u godini, a noć najdulja. Ove godine su na Doodleu, bila obilježena dva Hrvata i jedan hrvatski proizvod.

Screenshot: Google

Danas je zimski solsticij odnosno kalendarski prvi dan zime te mu je Google, odlučio dati posebnost na svome logu. Naime popularni Doodle je opremljen animacijom nedovršenih rukavice i šala, koje dvije ruke u desnom gornjem kutu, pletu za hladne zimske dane. Autor animacije je njemački ilustrator Christoph Niemann.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Google Doodles

Ovaj umjetnik je izradio Doodle i za prvi dan ljeta. Također je prigodan te se sastoji od kupaća, koje zapljuskuje veliki val.

Kada je riječ o Hrvatima na Googleovom logu, ove godine odana je počast dvojici.

Povodom 156. obljetnice rođenja znanstvenika svjetskog glasa Andrije Mohorovičića, Doodle za hrvatsko tržište bio je uređen njegovim portretom i kratkim presjekom, Mohorovičićeva rada.

Na sličan način je 15. kolovoza obilježena i 130. obljetnica rođenja hrvatskog skulptora Ivana Meštrovića.

Jedan proizvod, odnosno umjetnički rad iz Lijepe naše, također je ove godine dobio počast i našao svoje mjesto na Doodleu. Radi se o crtiću Baltazar. Inovativni profesor, zajedno sa svojim laboratorijem, na Googleov logo je postavljen povodom godišnjice rođenja njegova tvorca Zlatka Grgića.

Za razliku od prethodnih Doodleova koji su se prikazivali na početnoj stranici Googlea samo u Hrvatskoj, ovaj se prikazivao i u susjednoj Sloveniji.