Pretraga

Počinje novi kviz na HTV-u: Moguće osvojiti 500 tisuća kuna!

A- A+

Točno za tri tjedna na I. programu HTV počinje se emitirati novi domaći kviz Šifra. Nakon dugo vremena i mnogobrojnih preuzetih inozemnih kvizova javna televizija će proizvesti domaći kviz, a pripremat ćet ga u suradnji s produkcijskom kućom Tvornica bitova.

Jedanput tjedno u trajanju do šezdeset minuta uz kviz Šifru gledatelji će provjeravati svoje znanje, a pred natjecateljima je zadatak da u nekoliko faza igre uz znanje ispitaju i svoju sigurnost u to je li upravo odabrani odgovor točan.

Četvrti kviz na HTV-u koji će voditi Joško Lokas

– Nadam se će se Šifra svidjeti gledateljima i da će biti rado gledana, ističe vršitelj dužnosti rukovoditelja Produkcijskoga odjela Zabava Hrvatske radiotelevizije Mario Sedmak.

Kako s HRT-a u priopćenju odaslanom medijima dodaju, ‘riječ je o zabavnome kvizu, s privlačnim audiovizualnim rješenjima, koji na savršen način spaja strategiju i rizik. Nedvojbeno je da će i gledatelji s natjecateljima proživljavati napete trenutke.’

U ulozi voditelja na ekrane se vraća Joško Lokas. On se na javnoj televiziji pojavio sada već davne 1997. godine, kada je vodio svoj autorski kviz Upitnik.

Uz Upitnik, Joško Lokas je vodio i kvizove Diplomac te Izazov.

Izdvojeni članak

[INTERVJU] O svemu i svačemu s nepobjedivim lovcem iz Potjere Krešimirom Sučevićem-Međeralom


Potjera se nastavlja emitirati, ali u novom terminu

Kako su nam s HTV-a priopćili, uz Šifru će se nastaviti emitirati i Potjera. Kao i do sada prikazivat će se četiri puta u tjednu od ponedjeljka do četvrtka, no neće počinjati u 18. 10 h, nego po novome u 17 sati i 20 minuta.

Moguće osvojiti 500.000 kuna

– Šifra je u cijelosti domaći projekt. Na njemu su vrijedno radili zaposlenici Hrvatske radiotelevizije, scenografi, rasvjetljivači, tehnička ekipa i urednik emisije Igor Grković. Uz to su domaći dizajneri osmislili vizualni identitet, a domaći autori glazbe cjelokupni audiokoncept. Na kraju, i domaći autorski tim stoji iza te izvorne ideje, otkriva Joško Lokas.

Dodaje i da će na danas često postavljeno pitanje Koja je vaša šifra?, odgovarat će kandidati koji uspiju doći na natjecateljsko mjesto s kojega mogu otići s osvojenim najvećim iznosom od 500 000 kuna.

– Kviz Šifra gledateljima Hrvatske radiotelevizije pružit će uzbudljivu igru i izniman audiovizualni doživljaj, objašnjava Lokas.

Na kraju dodajmo i kada će biti otvorene prijave za sudjelovanje u kvizu Šifra.

– Kandidati će se za sudjelovanje u kvizu Šifra moći prijaviti u tjednu od 12. rujna 2016. godine u kojemu će biti otvoreno posebno mrežno mjesto za prijave na stranici www.hrt.hr.

Način prijave bit će jednak onomu za kviz Potjera, a o tomu se postupku možete informirati s pomoću poveznice potjera.hrt.hr/prijava, obavještavaju nas s HRT-a.