Pretraga

Pogledajte kako nakon 40 godina izgleda legendarna ekipa iz filma Vlak u snijegu

A- A+

Povodom 40. godišnjice filma ‘Vlak u snijegu’, nastalog prema istoimenom djelu Mate Lovraka, glavni akteri na čelu sa Slavkom Štimcem okupili su se u Bjelovaru, gdje je ponovno prikazan film. Ono što je svakako zadivljujuće je okolnost da je i nakon četiri desetljeća film apsolutni hit među djecom koja ga i dalje gledaju i uče da zajedništvo može riješiti mnoge probleme, što odrasli često zaboravljaju.

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte kako danas izgleda djevojčica sa Seka čokolade

Nakon projekcije, filmska ekipa i neki novi klinci su se uputili u rodno mjesto Mate Lovraka, Veliki Grđevac. Tamo su se Slavko Štimac (Ljuban), Gordana Inkret Subotičanec (Draga) te Željko Malčić (Pero), fotografirali u istom modelu vlaka u kojem se snimao film, a koji je kulturno dobro te dio zbirke Hrvatskog željezničkog muzeja. Izmijenili su i uspomene.

– Dobra je atmosfera bila pa se sve to pretvori u prijatnost, igrali smo se. Družili smo se fino nam je bilo, prisjetio se Slavko Štimac, za HTV.

Zapravo je među troje naslovnih junaka, jedino on ostao u glumi pa ga vjerojatno i znate iz filmova ‘Sjećaš li se Dolly Bell’ ili ‘Tko to tamo peva’. Gordana je danas domaćica, dok je Željko Malčić policajac.

U prilogu pogledajte reakcije novih naraštaja na ‘Vlak u snijegu’, rprisjećanja glavnih aktera te zajedničku izvedbu naslovne teme iz filma, kojoj je autor Arsen Dedić.