Pretraga

Pogledajte kako je novi američki predsjednik izgledao kao student: Na faksu baš i nije briljirao

A- A+

Joe Biden u siječnju će biti inauguriran kao 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. No, za vremena dok je bio student mnogi si zasigurno nisu mogli zamisliti da će zasjesti na tu funkciju. Biden je, naime, na oba sveučilišta na kojima je studirao bio među lošijim studentima.

Screenshot: YouTube

– Posao se nije činio toliko teškim, nego dosadnim; a ja sam bio opasna kombinacija arogancije i šlampavosti, napisao je u svojoj biografiji 2007. godine novi američki predsjednik, Joe Biden referirajući se na svoje studentske dane.

Čelni čovjek jedne od najmoćnijh država svijeta, naime, ne može se baš pohvaliti time da je bio uspješan student. Štoviše, na oba sveučilišta na kojima je studirao bio je među lošijima.

Joe Biden u studentskim danima (1965.)|fotografija iz godišnjaka Sveučilišta Delaware

Nakon završetka katoličke Akademije Archmere 1961., upisao je Sveučilište Delaware, gdje je trenirao američki nogomet. Prosječna ocjena bila mu je C (u američkom sustavu A+ je najviša, F najlošija), a gledajući rang, bio je 506. na ljestvici 688. studenata u klasi. Ipak, na tom je sveučilištu stekao prvostupanjsko zvanje 1965 – postao je ‘bakalar’ povijesti i političke znanosti.

Kasnije je upisao Syracuse University College of Law, gdje je stekao titulu ‘juris doctor’, ali ni tu se baš i nije proslavio ostvarivši 76. rang na listi od 85. studenata.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)

Pogledajte kako je novi američki predsjednik izgledao kao student: Na faksu baš i nije briljirao
Share via
Copy link
Powered by Social Snap