Pretraga

Odvjetnici Taylor Swift prijete studentu: ‘Iako je ovo možda igra za tebe…’

A- A+

Odvjetnici Taylor Swift poslali su pismo 21-godišnjem studentu Jacku Sweeneyu koji na društvenim mrežama prati kretanje njenog privatnog aviona te mjeri njen ugljični otisak. U pismu mu prijete tužbom jer, kako kažu, ovo nije igra već pitanje života i smrti za popularnu pjevačicu.

Prizor iz filma ‘Miss Americana’ o Taylor Swift|screenshot: YouTube, Netflix

Odvjetnici popularne pjevačice Taylor Swift, zaprijetili su tužbom 21-godišnjem studentu Jacku Sweeneyu koji na društvenim mrežama prati kretanje njenog privatnog aviona te mjeri njen ugljični otisak.

‘Ovo je pitanje života ili smrti’

Kako prenosi The Guardian, Taylorini odvjetnici iz tvrtke Venable sa sjedištem u Washingtonu, studentu su još u prosincu poslali pismo u kojem ga optužuju za uhođenje i uznemiravanje te su mu rekli da prestane pratiti zrakoplov pjevačice. No, budući da Sweeney koristi javno dostupne podatke Savezne upravne za zrakoplovstvo (FAA) i emitirane signale iz zrakoplova, mnogi Taylorini obožavatelji smatraju da je tužba – nepotrebna.

– Iako je ovo možda igra za tebe ili put za koji se nadaš da će ti donijeti bogatstvo ili slavu, ovo je pitanje života ili smrti za našeg klijenta. Nema legitimnog interesa ili javne potrebe za ovim informacijama, osim za uhođenje, uznemiravanje te uspostavljanje dominacije i kontrole, napisala je odvjetnica Katie Wright Morrone u pismu.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji, ali usprkos tome, student Sweeney i dalje smatra da je pismo Taylorinog odvjetničkog tima vjerojatno tu da ga zastraši i da sam u strahu posusta te prekine objavljivati lokaciju njenog aviona.

Izdvojeni članak

Elon Musk ponudio tinejdžeru 5.000 dolara da ukloni svoj profil na popularnoj društvenoj mreži

Sweeney je imao sličan slučaj i s Elonom Muskom

– Sve informacije o mlaznoj aktivnosti Taylor Swift javno su dostupne i one ne predstavljaju potpunu sliku o tome gdje bi pjevačica mogla biti u bilo kojem trenutku, to možete saznati iz rasporeda njezinih koncerata, rekao je 21-godišnji student.

Podsjetimo da je Sweeney početkom 2022. godine imao sličan slučaj s Elonom Muskom koji mu je ponudio čak 5.000 dolara da ukloni svoj profil za praćenje zrakoplova na nekadašnjem Twitteru. Sweeney je od Muska zatražio 50.o000 dolara, navodeći da bi mu to puno pomoglo s faksom, no Musk mu više nikada nije odgovorio, a profil je ostao – aktivan.