Pretraga

Pomažu djeci već 30 godina: SOS Dječje selo Hrvatska poziva najmlađe na besplatnu likovnu radionicu

A- A+

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska organizira besplatnu likovnu radionicu za djecu. U subotu 23. srpnja 2022., od 10 do 12 sati, na južnoj strani Bundeka iznad dječjeg igrališta održat će se kreativno-likovna radionica. 

ruka dijete slikanje

Foto: Phil Hearing, Unsplash

U sklopu kampanje ‘Ostavi neizbrisiv trag’, Udruga SOS Dječje selo Hrvatska organizira besplatnu likovnu radionicu za djecu. Radionica će se održati u subotu, 23. srpnja od 10 do 12 sati na južnoj strani Bundeka iznad dječjeg igrališta. Radionicu će voditi profesorica likovne kulture Romana Nikolić.

Luda zabava uz boje

Mališani će u dva sata radionice naučiti kako razviti kreativnost. Profesorica Romana Nikolić će im pokazati kako pronaći trag u prirodi, prenijeti ga na papir i dodati mu smisao neizbrisivosti. Polaznici će imati priliku rasplamsati maštu, umrljati se bojama i pritom se ludo zabaviti.

Svi prisutni imati će priliku saznati nešto više o radu i djelovanju Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, koja ove godine obilježava 30 godina djelovanja. Tim povodom pokrenuta je kampanja ‘Ostavi neizbrisiv trag’ kako bi se osvijestila važnost odrastanja djeteta unutar obitelji.

Izdvojeni članak
racunalo za slijepe brajica

CARNET ima novi projekt: Opremit će 34 škole i centra za djecu s teškoćama u razvoju

Već 30 godina pomažu djeci

SOS Dječje selo Hrvatska već 30 godina pruža brižan dom djeci koja nemaju priliku odrastati uz vlastite roditelje. U 30 godina kroz dva SOS Dječja sela svoje je odrastanje nastavilo 870-ero djece. Svoju novu obitelj pronašla su u obiteljskom okruženju SOS kuća, a SOS mama bila je za njih sigurna luka te im pružila svu ljubav koju zaslužuju. Zajedno s ostalim zaposlenicima Dječjeg sela pružila im je mogućnost da jednostavno – budu djeca.

SOS Dječje selo Hrvatska započelo je s radom 25. veljače 1992. godine i  od tada pomaže djeci koja nemaju prilikku odrastati uz vlastite roditelje. Kako bi i dalje mogli pružati sigurnost najmlađima, može im se pomoći putem donacije.