Pretraga

Popularni glumci koji su dobivali uloge jer su vješto lagali

A- A+

‘U laži su kratke noge’ – kaže dobra stara, no to ne sprječava mnoge da svejedno ponekad zaobiđu istinu u širokom krugu. Netko laže zbog straha, njegovanja ‘dobrih odnosa’ ili pak zbog vlastite dobrobiti. Među poznatim holivudskim glumima poduži je popis onih koji su svoju karijeru izgradili na lažima. Provjerite koji su to sve glumci odlučili uljepšati istinu te zahvaljujući tome dobiti ulogu u nekom filmu.

eldeforma.com

Iako su nam mnogi od njih idoli, veliki broj holivudskih glumaca u svojoj je karijeri dobio uloge zbog dobro smišljenih laži. Ljudi lažu zbog brojnih razloga, ali najčše kako bi se zaštitili ili ostvarili dobit. Upravo zbog toga najdraži nam glumci nisu prošli na testu iskrenosti te su s vremenom priznali na koji su način uljepšali i istinu da bi glumili u nekom filmu.

Robert Pattinson

Glumac koji svoju slavu može zahvaliti ulozi Edwarda Cullena u Sumrak sagi, Robert Pattinson, godinama se izvlačio lažima koje su prestale upravo nakon što je dobio spomenutu rolu. Naime, jedan od najpoželjnijih glumaca je tvrdio da je završio Oxford i pohađao Royal Academy of Dramatic Art iako nikada nogom nije stupio u spomenute institucije. Priznao je kako se zahvaljujući britanskom naglasku mogao dugi niz godina služiti tim lažima i proći neuhvaćeno.

Sandra Bullock

U 1990. godini kada se Sandra Bullock prijavila na audiciju za ulogu znanstvenice u filmu ‘Love Potion #9’ imala je 26 godina. Međutim, popularna glumica je u tom trenu ostarila za tri godine, jer u protivnom ne bi dobila glavnu žensku ulogu u spomenutom naslovu.

Daniel Craig

Posljednji i još uvijek aktualni James Bond, to jest Daniel Craig također je dobio rolu u jednom od svojih posljednjih filmova zahvaljujući zaobilaženju istine. Naime, za glavnu ulogu u filmu ‘Cowboys and Aliens’ tražio se glumac koji zna jahati, što je Craig potvrdio iako nije posjedovao tu vještinu. Išao je za tim da bi svakako trebao naučiti jahati i da mu neće trebati dugo da usvoji vještinu jahanja, a sudeći po filmu može se zaključiti kako je bio u pravu.

Mila Kunis

Dok je Sandra Bullock sebe postarala za tri godine, Mila Kunis je za ulogu Jackie u ‘That 70’s Show’ nadodala četiri godine. Za spomenutu ulogu producenti su tražili 18-godišnju djevojku, dok je Kunis imala svega 14 godina. No zahvaljujući toj maloj laži, glumila je u svim sezonama popularne humoristične seriju nakon čega je uslijedio niz od brojnih filmskih uloga. Sada već 30-godišnja Mila je izjavila kako tehnički nije lagala jer će jednog dana svakako napuniti tih 18  traženih godina.

Rachel McAdams

Laganje nije strano ni glumici Rachel McAdams. Kako bi dobila ulogu u filmu ‘To The Wonder’ redateljice Terrence Malick, McAdams je izjavila da obožava konje iako ih se zapravo užasava te je alergična na iste.