Pretraga

Poznat datum održavanja sajma Interliber u 2020.: Organizira se uz posebne mjere

A- A+

Interliber je međunarodni i jedan od najvećih sajmova knjige na ovim prostorima. Dobra vijest za sve vjerne posjetitelje ta je da će se on, unatoč epidemiji, održati i ove godine, ali uz posebne epidemiološke mjere.

Dopuna teksta, 2. studenog 2020. u 17:13: Ovogodišnji Interliber ipak je otkazan zbog epidemiološke situacije, opširnije čitajte na poveznici.

Iz arhive portala srednja.hr: Interliber 2017. / foto: Ivan Božić

Interliber će se održati u planiranom terminu od 10. do 15. studenog 2020. na razini prošlogodišnje realizacije izlagača i izložbenih prostora, potvrdili su nam iz službe za odnose s javnošću Zagrebačkog velesajma.

No, s obzirom na to da epidemija još uvijek traje, sajam će biti organiziran uz posebne mjere.

Izdvojeni članak

[Matura ’21] Objavljen popis lektira za esej iz Hrvatskog na državnoj maturi!

– Prostor sajma bit će prilagođen Covid-19 uvjetima i organiziran prema svim sigurnosnim uputama i mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a u svrhu zdravstvene prevencije svih sudionika događanja, kažu iz Velesajma.

Više informacija o mjerama kojih će se sudionici i posjetitelji trebati pridržavati organizatori za sada nisu otkrili. Napomenimo kako novosti vezane uz sajam možete pratiti unutar Facebook eventa, ovdje.

Interliber je najveći i najposjećenijem sajmu knjige u Hrvatskoj, a uz  Reboot Infogamer i Inovu lani ga je posjetilo više od 150.000 osoba. Budući da organizatori ističu kako će Interliber 2020. biti na razini prošlogodišnje realizacije izlagača, valja podsjetiti i da je u 2019. svoje naslove promoviralo njih oko 380.

Ovogodišnje izdanje sajma Interliber bit će 43. po redu.