Pretraga

Pripreme za učenje: Kreirali smo playlistu koja vam može biti savršena pozadina

A- A+

Ispitni rokovi su tu, a čitanje, podcrtavanje i ponavljanje postala je svakodnevna studentska aktivnost. Kako bi učenje bilo što uspješnije (a to se mjeri ocjenom na kraju cijelog procesa), mnogi od nas imaju svoj idealni ‘setting’ za što bolju koncentraciju. To može uključivati jako svijetlo, zidove ispunjene papirićima s važnim informacijama, eterična ulja za bolju koncentraciju, i točno onu glazbu za učenje. Mi vam pomažemo u ovom zadnjem, poslušajte našu playlistu s glazbom za učenje!

Možeš li si dočarati ovu atmosferu? Kasno je popodne, tvoje dnevne obaveze su gotove, stižeš u svoju sobu i znaš što te čeka – učenje. Vani je noć, pa pališ sve lampe i sva svjetla u sobi, otvaraš prozor da uđe svježi zrak, mičeš sve stvari sa stola koje nisu knjiga, bilježnica i pernica, oblačiš najudobniju odjeću i pališ glazbu. Sve je na svome mjestu i znanje će uskoro početi ulaziti u tvoj mozak.

Kod odabira glazbe za učenje uvijek tražimo nešto što je nešto laganije, ali ne prelagano, s instrumentalom ili nenametljivim vokalima, i čija melodija nam prepoznatljiva. Zato i tragamo stalno za novom glazbom, jer tko misli da nije moguće naučiti melodiju Chopinovih nocturna, ne zna o čemu govori!

Melodije za koncentraciju

Kako bismo ti pomogli, kreirali smo playlistu s glazbom za koju smo procijenili da je dobra za učenje. I mi slušamo ovakvu glazbu u uredu, dok pišemo ovaj članak, i možemo potvrditi kako nam potpuno odgovara!

Playlistu možeš slušati putem YouTubea te aplikacije YouTube Music, preko ove poveznice. Za nove playliste i sve ostalo što vam spremamo, pretplatite se na naš kanal!

Pusti glazbu za učenje i dopusti znanju da uđe u tvoj mozak! | foto: Anna Shvets, Pexels

Sretno s učenjem, ti to možeš!