Pretraga

© Prljavo Kazalište

A- A+Dečki iz Dubrave  svoje su prve stihove otpjevali još davne 1977. godine. Tijekom godina  mijenjali su postavu, no to nikada nije utjecalo na njihovu popularnost ne samo u domovini, nego i na prostoru bivše države. Iako nisu krili svoju privrženost grupi The Rolling Stones, u njihovim pjesmama i imidžu glavnog vokala uočavaju se utjecaji i drugih svjetskih bendova. Da ne bi sve ostalo samo na riječima, procijenite sami!

 1. Pjesma “Marina” je neizbježna na svim tulumima, maturama i norijadama. Pjeva se u Zagrebu, ali i na jugu gdje Marinine oči nisu boje Dinama, nego Jadrana. Na sličnu glazbu članovi grupe Accept vrišteći traže ljubavni ugriz. 

>2. Više je nego očito da su autori pjesama tražili inspiraciju i u glazbi velikog Princa koji nikada ne bi mogao zauzeti mjesto drugog muškarca pokraj voljene žene.

3. Oda Zagrebu je jedna od najljepših pjesama posvećena hrvatskoj metropoli. Kada poslušate “Spanish Bombs” uočavate li sličnosti?


4. Je li vam se ikad dogodilo da je previše suza bilo u baš vašem pivu? Pretpostavljam da se upravo to dogodilo članovima benda The Specials kada su čuli jednu od najpoznatijih pjesama Prljavog Kazališta.