Pretraga

Profesor Josip briljirao u Potjeri i osvojio 7.000 eura, pitali smo ga što će napraviti s nagradom

A- A+

Profesor i osnivač popularne Facebook grupe Školska zbornica, Josip Matković, pobijedio je u završnici Potjere lovca Deana Kotigu te je otišao kući sa 7.000 eura. U razgovoru za srednja.hr, Matković nam je otkrio da će nagradu iskoristiti kako bi pokrio minus na tekućem računu, a svima je poručio da se znanje isplati, ako ne kroz dobro plaćen posao, onda barem u kvizovima.

Profesor Josip Matković (skroz desno) osvojio 7.000 eura u Potjeri. Foto: Facebook

Emisija Potjere koja se emitirala proteklog četvrtka, ostavila je poseban utisak među nastavnicima i profesorima. Za to je upravo zaslužan Josip Matković, profesor i osnivač popularne Facebook grupe Školska zbornica, koji je u završnici uspio pobijediti lovca Deana Kotigu te otići kući sa 7.000 eura u svome džepu.

Kako nam je u razgovoru otkrio Matković, kvizove gleda godinama, ali se nikada nije odvažio prijaviti jer je smatrao da ne bi bio odveć uspješan i da bi se možda i osramotio. Ovo mu je bio prvi nastup u kvizu ikada, a kaže nam da čak nije sudjelovao ni u pub kvizovima.

– Da skupim hrabrosti i prijavim se u Potjeru, potaknula me financijska situacija. Već sam godinama u stalnom minusu na tekućem računu koji samo raste zajedno s porastom cijena i inflacije. Budući da rast plaće to nije pratio, morao sam nešto poduzeti, a prvo sam se sjetio ovoga, objašnjava nam profesor.

Izdvojeni članak
milijunaš student danijel

Zadatak dana: Student u Milijunašu otvorio predzadnje, 14. pitanje za 68.000 eura, pokušajte odgovoriti

Matković, inače, od osnovne škole voli puno čitati i zanima ga ‘sve i svašta’. Uvijek mu je, priznaje, bilo zanimljivo čitati rubrike kao što su ‘zanimljivosti’, ‘jeste li znali’, ‘manje poznato’ i slično, a upravo takva pitanja često budu na kvizovima.

Također, istaknuo je kako je i od osnovne škole skoro pa svakodnevno gledao emisiju TV Kalendar zahvaljujući kojoj je zapamtio puno stvari, a kaže da mu je pomoglo i klasično obrazovanje kojeg je stekao završivši Klasičnu gimnaziju u Zagrebu.

– Znanje se isplati, ako ne kroz dobro plaćeni posao, onda barem u kvizovima. Prijavite se, Potjeru radi sjajna, profesionalna ekipa na HTV-u koja sve čini da opusti natjecatelje kad postoji trema, poručio je na kraju Matković.