Pretraga

Prvi put na zagrebačkom Sveučilištu krenuo kup u najpopularnijem sportu i odmah se dogodilo veliko iznenađenje

A- A+

Najpopularniji sport na zagrebačkom sveučilištu po interesu momčadi i broju sudionika je futsal, a osim što se već godinama igra liga, u sezoni 2017./2018., pokrenut je i sveučilišni futsal kup. Ovaj vikend se igrala šesnaestina finala, a o uzbudljivosti pojedinih duela svjedoči podatak, da su tri putnika u sljedeći krug riješena izvođenjem penala.

Izvor: Facebook UniSport ZG

Prije šesnaestine finala na rasporedu je bilo pretkolo, kako bi od 38 ekipa natjecanje nastavile 32, što onda matematički gledano olakšava daljnje odigravanje kupa. U tom pretkolu ispali su FPZG, HKS, KBF, ŠUF, ZVZG te sudeći prema početnim rezultatima u ligi, iznenađujuće (ili iz taktičkih razloga) Edward Bernays. Naime, HVU je bio bolji s 4:1, što s obzirom na sastav i stručni stožer Bernaysa ne zvuči nimalo racionalno.

U šesnaestini finala pak nije bilo većih iznenađenja, kada je riječ o putnicima u daljnju fazu natjecanja. Tek je VERN-ova lutrija penala ponovno podsjetila na ranjivost prošlogodišnjeg prvaka, koji nakon dva kola u ligi, ima nula bodova te gol razliku 3:11.

Uz VERN-ovce, svoju kartu za osminu finala su preko penala zaradili FKIT i RGNF. S druge strane, uvjerljivo su se sa svojim protivnicima obračunali FBF, svladavši Učitelje 12:2 te Ekonomija, koja je rezultatom 10:2 svladala ADU.

Sve rezultate šesnaestine finala sveučilišnog kupa, pogledajte ispod.

Valja napomenuti da u sveučilišnom kupu nema nositelja te se uoči svakog kola iznova organizira ždrijeb. Izvlačenje za osminu finala održat će se kroz idući tjedan, a ona će se odigravati 3. veljače.