Pretraga

Razgovarali smo sa Selestijom, studenticom koja je izbacila novi singl: ‘Radite glazbu iz ljubavi’

Gabriela Zrilić, odnedavno poznata i pod umjetničkim imenom Selestia, studentica je novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a i relativno ‘friška’ pjevačica koja se na scenu probija novim singlom ‘Lane Switching’. Gabriela nam je u razgovoru otkrila otkud ideja za njeno umjetničko ime, ali i što poručuje mladima koji se žele baviti glazbom.

Gabriela Zrilić Selestia. Foto: Jure Šiško

U moru novih izvođača, pojavila se Gabriela Zrilić, 22-godišnja studentica novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu koja pod umjetničkim imenom Selestia želi osvojiti srca slušatelja. Nedavno je izbacila svoj novi singl ‘Lane Switching’ koji, kako i sama kaže, nije samo pjesma već i njen osobni pečat na glazbenoj sceni.

Izdvojeni članak
baby lasagna

Baby Lasagna, favorit na Dori, radio je u školi kao asistent: ‘Da se ne bavim glazbom, bio bih učitelj’

Voli glazbu još od djetinjstva

– Mama me nazvala Gabriela što je isto dosta lijepo ime, ali sam htjela da mi umjetničko ime bude malo dramatičnije. Kad sam razmišljala o umjetničkom imenu tražila sam neko koje će pasati uz moju glazbu i mene kao osobu. Selestia je zapravo ime mog najdražeg jednoroga kojeg sam imala kad sam bila mala. Isprva sam došla do ideje da mi to bude umjetničko ime kroz šalu, ali onda mi je sve bolje i bolje zvučalo i ekipi u Aquariusu se svidjelo pa je na tome ostalo, započinje svoju priču Gabriela.

Njezina ljubav prema glazbi i pjevanju započela je još u djetinjstvu, ali, priznaje, nije imala puno prilika za započeti svoju karijeru. Kao mala je puno pisala priče, poeziju i pjesme, a kaže i da je puno pjevala, stoga joj sam proces stvaranja pjesme nikada nije bio nepoznanica. Štoviše, kad već govori o procesu stvaranja pjesme, priznaje da joj je najdraže pjevati i stvarati melodiju.

No, vratimo se na trenutak na njen novi singl ‘Lane Switching’. Kako napominje Gabriela, riječ je o vrlo važnoj pjesmi za njenu cijelu karijeru koja je nastala prošle godine u razdoblju kada nije imala nikakvu izdavačku kuću niti ikoga s kim bi mogla raditi glazbu u Zagrebu. Sasvim slučajno je vidjela natpis ‘Lane Switching’ te je rekla sama sebi da bi to mogla zasigurno iskoristiti i rimovati na hrvatskom. Ostalo je, kaže mlada pjevačica, išlo glatko i snimila je demo verziju sama za sebe.

U budućnosti cilja na album

– Nakon demo verzije pjesme, pozvana sam u Aquarius Record da se upoznam s producentom Filipom Majdakom. Brzo smo si kliknuli i on je od mog sporog demoa stvorio prekrasan beat. Kad sam prvi put čula njegovu verziju pjesme, doslovno sam vrištala u sobi jer sam bila oduševljena. Za spot je zaslužna ekipa iz Udruge Unity of Colors, to su sve mladi, talentirani studenti koji izvrsno rade svoj posao. Snimali smo preko 12 sati, ubili smo se od posla, ali mi je bila tolika uživancija raditi s njima, objašnjava nam Gabriela.

Potaknuta svime što se dogodilo, Gabriela nam otkriva da u budućnosti cilja na album. Ima puno pjesama koje su skoro gotove s njene strane te sada započinje proces presnimavanja i dorađivanja. Ali, napominje, nije u žurbi. Želi sve da teče svojim tokom, kako s albumom, tako i s nastupima koji ju čekaju. Na pitanje s kojim bi domaćim izvođačima htjela surađivati, Gabriela kaže da joj nije problem ‘upasti’ nekome na pjesmu, ali trenutno želi da joj svaka suradnja bude s nekim s kim ima konekciju na glazbenoj i osobnoj razini.

Na kraju, pitali smo ju i što bi htjela poručiti mladima koji se žele baviti glazbom.

– Poručila bi im da istraže industriju, neka vide što im fali u cijeloj toj slagalici do uspjeha i neka napadaju jedan po jedan problem. Ako nešto dovoljno želite, pronaći ćete način da do toga i dođete. Također mi je bitno naglasiti da se s glazbom ne treba zamarati, stvaranje glazbe treba biti uživanje, naravno da bude lakših i težih trenutaka, ali cjelokupni proces treba biti uživancija. Isto tako, nemojte raditi glazbu zbog slave i para, toga ovako i onako baš i nema u Hrvatskoj, radite glazbu iz ljubavi prema glazbi,