Pretraga

‘Riskiraj sve’: Dramatična reklama s nogometnim zvijezdama u glavnoj ulozi

A- A+

Zahuktava se atmosfera pred Svjetsko nogometno prvenstvo, kako u redovima samih aktera, tako između ostalog i među oglašivačima. S tim u vezi, Nike je odlučio ne riskirati ništa, upravo suprotno od poruke njihove najnovije reklame (‘Risk Everything’) te je angažirao hollywoodskog redatelja Jonathana Glazera za režiju svojih promotivnih uradaka. Prva u nizu ima spomenutu poruku ‘Riskiraj sve’, a glavni glumci su veliki trojac Cristiano Ronaldo, Neymar i Wayne Rooney. Hoće li podleći pritisku velikog natjecanja, tematizira se u reklami.

Screenshot: YouTube

Bliži se početak najvažnijeg sportskog događaja u ovoj godini pa se uz same aktere, ‘zagrijavaju’ i svi oni koji će imati interesa od Svjetskog nogometnog prvenstva. Težak udarac konkurenciji odmah je zadao proizvođač sportske opreme Nike, koji je krenuo u reklamnu kampanju za najveći nogometni događaj, dramatičnom reklamom s Neymarom, Cristianom Ronaldom i Wayneom Rooneyem u glavnim ulogama.

Izdvojeni članak

Video: Maestralna Hondina reklama! Što sve mogu ljudske ruke?

Prvi u nizu promotivnih videa spomenutog proizvođača, koje će režirati hollywoodski redatelj Jonathan Glazer, ima poruku i naziv ‘Risk Everything’. U reklami se tematizira, a Nike to i inače nerijetko radi, psihološki pritisak s kojim se suočavaju najveće zvijezde kada su velika natjecanja u pitanju.

Može li Cristiano, odvesti svoj Portugal napokon do kraja, hoće li Neymar opravdati brazilsku ‘desetku’ koju su nosile najslavnija nogometna imena te može li Wayne Rooney napokon dati gol na Svjetskom prvenstvu za svoju zemlju?

U svakom slučaju, veliki je pritisak na nogometašima, osobito koji su glavne zvijezde svojih reprezentacija, a istovremeno i kratak put od junaka do tragičara. Pogledajte zašto je ova dramatična reklama skupila pet milijuna pogleda na YouTubeu u svega tri dana.