Pretraga

Rokaj fest se vraća!

A- A+


Nakon dvije godine pauze, 7. i 8. lipnja ponovno će se održati Rokaj Fest, i to na Zagrebačkom velesajmu. Festival koji je bio poznat po svojoj odličnoj ponudi i niskim cijenama ulaznica, dosada je ugostio mnoge izvođače različitih žanrova kao što su Primal Scream, Razorlight, Hladno Pivo, Majke, Urban&4, Let3, Wire, The Fall, The Lemonheads, These New Puritans, The Datsuns i mnogi drugi, a ove godine dobili smo odličnu metal ponudu. Dolaze nam Slayer, Mastodon i Gojira!

Slayer – nakon odličnog prošlogodišnjeg nastupa u zagrebačkoj Areni, jedan od “Big Four” trash metal bendova uz Metallicu, Antrax i Megadeth, ponovno se vraća u Hrvatsku. Bend je osnovan 1981. godine, a dolaze nam u originalnoj postavi koju čine Kerry King, Tom Araya, Jeff Hanneman i Dave Lombardo.

Mastodon – američki bend osnovan u SAD-u 2000. godine u svom radu kombinira elemente stoner, sludge i alternative metala, a u Hrvatsku dolaze drugi put prmovirati svoj novi album .

Gojira – jedan od najpopularnijih metal bendova današnjice osnovan je u Francuskoj 1996. godine, a najpoznatiji je po tekstovima pjesama u kojima su glavne teme zaštita okoliša i prirodne katastrofe. Hrvatskoj publici na Rokaj Festu predstavit će se prvi put.