Pretraga

Školske vijesti, predstavljanje profesora i filmski uradci: Požeška gimnazija ima svoju televiziju

A- A+

Želja za televizijskom aktivnošću, u požeškoj Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti ubrzo se pretvorila u stvarnost pa tako od nedavno škola ima svoj vlastiti televizijski kanal. Mladi novinari, montažeri i snimatelji na čelu s profesorom Marijanom Pavelićem snimaju školske vijesti kojima je cilj kako učenike, tako i stanovnike Požege informirati o događanjima na njihovom području. 

Foto: Privatna kolekcija

Izdvojeni članak

Osnovana prva obrtnička televizija u Hrvatskoj: Majstori TV već se prati i u Mozambiku

Iz kreativne TV radionice mladih Požežana proizlazi mnogo zanimljivog sadržaja, no iako su i ranije snimali, televizijski kanal Nautes KG ove je školske godine zaista zaživio. Televizijskoj sekciji kako ju nazivaju, cilj je pratiti školska događanja, kao i u svojim emisijama predstaviti profesore u nekom drugom svijetu, van školske učionice.

Vrijedna skupina broji sedamnaest učenika, od toga je šest zaduženo za snimanje, četiri za montiranje, a na teren svakodnevno izlazi sedmero novinara koji redovito obavještavaju svoje gledatelje. 

– Snimamo KG Vijesti gdje učenike i druge obavještavamo o svim događanjima u školi ali i u gradu Požegi. Uz vijesti snimamo šaljive intervjue s djelatnicima iz naše Katoličke gimnazije iz Požege, u kojima saznajemo više o profesorima. Intervjue objavljujemo u emisiji imena BlicTEST i svi se jako dobro zabavljamo, rekao nam je Leon Fogadić jedan od snimatelja.

Cjelokupan projekt pokrenut je na inicijativu profesora Marijana Pavelića koji je ujedno i glavni urednik, odnosno voditelj ove male televizijske družine. Leon nam otkriva kako još mnogo mladih ne zna da se može priključiti projektu te bi u bliskoj budućnosti voljeli da se njihova sekcija proširi, no raduje ih činjenica da su nekima već postali uzor. 

– Nakon što  Druge srednje škole osnovale svoje TV sekcije na što smo izrazito ponosni što smo ih mi inspirirali tako da se nadamo skoroj suradnji, priznaje Leon. 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap