Pretraga

Školske vijesti, predstavljanje profesora i filmski uradci: Požeška gimnazija ima svoju televiziju

A- A+

Želja za televizijskom aktivnošću, u požeškoj Katoličkoj gimnaziji s pravom javnosti ubrzo se pretvorila u stvarnost pa tako od nedavno škola ima svoj vlastiti televizijski kanal. Mladi novinari, montažeri i snimatelji na čelu s profesorom Marijanom Pavelićem snimaju školske vijesti kojima je cilj kako učenike, tako i stanovnike Požege informirati o događanjima na njihovom području. 

Foto: Privatna kolekcija

Izdvojeni članak

Osnovana prva obrtnička televizija u Hrvatskoj: Majstori TV već se prati i u Mozambiku

Iz kreativne TV radionice mladih Požežana proizlazi mnogo zanimljivog sadržaja, no iako su i ranije snimali, televizijski kanal Nautes KG ove je školske godine zaista zaživio. Televizijskoj sekciji kako ju nazivaju, cilj je pratiti školska događanja, kao i u svojim emisijama predstaviti profesore u nekom drugom svijetu, van školske učionice.

Vrijedna skupina broji sedamnaest učenika, od toga je šest zaduženo za snimanje, četiri za montiranje, a na teren svakodnevno izlazi sedmero novinara koji redovito obavještavaju svoje gledatelje. 

– Snimamo KG Vijesti gdje učenike i druge obavještavamo o svim događanjima u školi ali i u gradu Požegi. Uz vijesti snimamo šaljive intervjue s djelatnicima iz naše Katoličke gimnazije iz Požege, u kojima saznajemo više o profesorima. Intervjue objavljujemo u emisiji imena BlicTEST i svi se jako dobro zabavljamo, rekao nam je Leon Fogadić jedan od snimatelja.

Cjelokupan projekt pokrenut je na inicijativu profesora Marijana Pavelića koji je ujedno i glavni urednik, odnosno voditelj ove male televizijske družine. Leon nam otkriva kako još mnogo mladih ne zna da se može priključiti projektu te bi u bliskoj budućnosti voljeli da se njihova sekcija proširi, no raduje ih činjenica da su nekima već postali uzor. 

– Nakon što  Druge srednje škole osnovale svoje TV sekcije na što smo izrazito ponosni što smo ih mi inspirirali tako da se nadamo skoroj suradnji, priznaje Leon.