Pretraga

Za smijeh ili plač: Košarkaške juniorke Rusije i Španjolske napravile nikad viđenu blamažu

A- A+

Ovakvo nešto, barem na ozbiljnoj natjecateljskoj razini, nikad se nije dogodilo! U duelu skupine B na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Italiji za igračice do 19 godina, susrele su se Rusija i Španjolska. Igrala se treća četvrtina, kada je pri rezultatu 47-33 za Rusiju došlo do neviđene blamaže.

Screenshot: YouTube

Naime, Španjolke su dobile napad, koji su morale započeti ispod svog koša. No, umjesto njih ‘u napad’ su krenule Ruskinje, koje su u par poteza izradile akciju i zabile fantastičnu trojku.

Izdvojeni članak

[FOTO] Zagrebačke košarkašice razmontirale Rumunjke i obranile titulu europskih prvakinja

Sve bi bilo dobro da Ruskinje nisu napale na krivu stranu i zapravo zabile ‘autokoš’! Tolika dekoncentracija u svega nekoliko sekundi, plus izostanak reakcije troje sudaca, zbilja su za rubriku vjerovali ili ne. Osobito računamo li i pravilo ‘zadnjeg polja’ koje su suci jednostavno morali sankcionirati.

Nakon neregularnog koša, prvo su reagirali sa španjolske klupe, a ni zapisnički stol se nije proslavio. Prvo su poene dopisali Ruskinjama, pa Španjolskoj pa ponovno Rusiji da bi na kraju sve poništili.

Sve u svemu, blamaža i sramota neviđenih razmjera, a najtragičnije od svega je da su u knock-out fazu prošle obje ekipe.

https://www.youtube.com/watch?v=-5qMDTWgRJQ