Pretraga

Stižu nam stoner rock legende: KYUSS

A- A+

www.ravnododna.com

Legendarni američki stoner rock bogovi Kyuss iz Palm Deserta, Kalifornije, u sklopu svjetske turneje posjetiti će i hrvatsku metropolu, ali pod novim imenom Kyuss Lives. Razlog tome je izostanak njihovog prvotnog gitarista, kasnije zvijezde Queens of the stone agea, Josha Hommea u čije će cipele uskočiti Bruno Fevery.

Podsjetimo, Kyuss su nastali 1990. pod imenom Sons of Kyuss kada snimaju prvi EP da bi kasnije skratili ime u Kyuss. Tvorci legendarnih albuma Blues for the red sun, Welcome to sky valley i …And the circus leaves town 30.svibnja zapalit će zagrebačku Tvornicu Kulture u postavi koju čine Brant Bjork, John Garcia, Nick Oliveri i Belgijanac Bruno Fevery.

Nakon raspada 1995. originalni članovi Kyussa svirali su u mnoštvo drugih bendova i projekata kao što su Fu Manchu, Mondo Generator, Brant Bjork, Hermano, Slo Burn, Unida, i dr. Zatim su 2010.godine nakon 15 godina stanke došli na ideju ponovnog okupljanja. Nažalost, tu ideju nije podupro i Josh Homme koji je čak u ožujku ove godine pokrenuo i tužbu protiv Johna Garcie i Branta Bjorka zbog korištenja imena Kyuss. Ipak to nije razlog da ne posjetite 30.svibnja Tvornicu Kulture i prisustvujete jednom od većih koncerata ove godine.

Od 20.veljače do 29.svibnja ulaznice su u prodaji pod cijeni od 150 , a na dan koncerta 180 kuna.