Pretraga

Studij za estradnog stilista otvoren u Srbiji

A- A+

Često su odjevne kombinacije zvijezda značajnija tema, nego događaji na kojima se pojavljuju, pa i njihova osnovna zanimanja. Time ponukani, na jednom privatnom fakultetu u Srbiji otvoren je smjer za estradnog stilista. Obrazovanje kroz ovaj studijski problem trebalo bi specijalizirati polaznike da pretvore kičasto i neukusno odjevene poznate i slavne pretvore u dojmljive zvijezde crvenog tepiha.

Screenshot: You Tube

Odjevne kombinacije zvijezda, često znaju biti tema koja se danima provlači kroz medije. Unatoč tome što poznati i slavni različitih profila ne skrivaju koliko pozornosti posvećuju svojoj odjeći, neprikladnost, kič, neukus obilježja su koja ‘krase’ mnoge od njih. Stoga su se u Srbiji, na jednom privatnom fakultetu odlučili otvoriti studijski smjer za estradnog stilista. Ono za što bi budući ‘stilisti s diplomom’ trebali biti specijalizirani je to da naprave anonimne i jednolične starlete pretvoriti u zvijezde, koje će ukusnim outfitom privlačiti pozornost.

Izdvojeni članak

Srpske pjevačice prije odlaska pod nož

Prvi ‘profesor’ na ovom studiju frontman je narodnjačkog benda

Čedomir Rajačić nadimka Čeda Čvorak frontman je srbijanske narodnjačke grupe Luna, koju je pokrenuo 1996. godine, promijenivši otada nekolicinu pjevačica. On će biti prvi profesor na smjeru za estradnog stilista.

– Postoji li ijedan političar koji nije stiliziran? Ne postoji. A je li postoji jedan koji se slikao nenašminkan? Ne postoji, rekao je Rajačić u prilogu s predavanja za RTL.

Njegove poduke idu u smjeru ekscentričnog i kičastog odjevanja, kako bi se pridobila pozornost, čega ionako ne nedostaje na srbijanskoj estradi.

Svi estradnjaci su slični, pa je cilj ponuditi nešto novo

Mnogo je kandidata koji se žele baviti stilom zvijezda u Srbiji. Jedna od njih je Milica Popović, koja s nestrpljenjem očekuje kada će postati stilistica s diplomom. Smatra da estradnjaci sliče kao jaje jajetu, pa je njen naum ponuditi nešto inovativno, što će biti u skladu sa zanimanjem zvijezde koju će odijevati.