Pretraga

Tamburaški sastav Ringišpil – još malo tamburice

A- A+

Nakon kratke stanke i štitarskih Mladih dukata, opet nastavljamo u tamburaškom ozračju. Ovoga puta predstavljamo vam mladi tamburaški sastav Ringišpil koji dolazi iz Slavonije, a tamburaškom glazbom bave se od najranijih dana. Osim što redovito nastupaju na koji je idealan za promociju novih pjesama, dečki su snimili spot za pjesmu Sjeti me se,sjeti. Predstavili su se široj javnosti televizijskim nastupima, a mi ćemo iz njihove glazbene kolekcije izdvojiti nekoliko pjesama. Krenimo!

facebook.com

1. Sjeti me se, sjeti

, stihovi su pjesme Damira Bačića kojom su se dečki predstavili na Tamburaškom festivalu u Županji. Za istoimenu pjesmu snimili su i spot,a ako poslušate pjesmu shvatit ćete da je tekst svojevrstan odmak od klasičnih tamburaških pjesama i da odgovara mladenačkom štihu sastava.

 

2. Abrakadabra

Abrakadabra druga je pjesma koju izdvajamo iz njihove tamburaške kolekcije. Uz nimalo zanemariv autorski potencijal, autor teksta ostaje dosljedan svom prepoznatljivom stilu koji su dečko vjerodostojno prikazali. Zahvaljujući vlastitim aranžmanima, izvedbama daju osobni pečat.

 

3. Hoću ja,ako neće on

Hoću ja,ako neće on pjesma je s posljednjeg Festivala šokačke pisme i pjesma s kojom ćemo zaključiti predstavljanje ovog mladog i perspektivnog sastava. Ukoliko do sada niste čuli za Ringišpil i ako se ponekad odlučite za zvuke tamburice, vjerujemo da će se dečki naći na vašoj glazbenoj listi. Jer,kao što kažu dobro nam poznati stihovi , bez tambure nema pjesme.