Pretraga

“This Is 40” – nastavak filma “Knocked Up”

A- A+

Judd Apatow polako odrasta. Njegov prvi film vrijedan spomena bio je o radostima i mukama rane adolescencije iz perspektive pretilog dječaka i unatoč blesavim forama, je ipak iskren prikaz života u 12. godini. Nedugo nakon toga Apatow radi – možda najautentičniji televizijski prikaz srednjoškolaca u predgrađima Amerike, a zatim slijedi o životu na koledžu. Zadnji film bio je koji je za temu uzeo neplaniranu trudnoću u 20-tim godinama. A sada, Apatow napokon radi na nastavku Knocked Upa: This Is 40.

U filmu glume sporedni glumci Knocked Upa, supružnici Debbie (Leslie Mann) i Pete (Paul Rudd) koji ulaze u svoje 40-te. Trailer počinje sa Debbie koja izgovara listu ciljeva i životnih promjena koje je postavila kako bi se borila protiv starenja. Iako se možda čini da Apatow sužava djelokrug priče tako da ograničava likove na specifičan “bucket list”, film će biti ipak malo više produhovljen – Debbie samo želi bolje živjeti svoj život, biti drugačija i sretnija.

Kada stavimo sve na bijelo, film se čini kao svaki drugi koji je Apatow napravio – široko područje, nejasan zaplet, ali jako upečatljiv i vjeran svojoj temi. A sa svojim prethodnicima, ova teman je samo još jedna faza života sa kojom se mogu (ili će se kasnije moći) povezati.