Pretraga

Tinejdžerica postala milijunašica zbog make up tutoriala

A- A+

Amanda Steele iz SAD-a karijeru je započela kao desetogodišnjakinja, iako to tada nije očekivala. Nakon što je svoj prvi make up tutorijal stavila na YouTube, već je izazivala pažnju. Sada petnaestogodišnjakinja, ima svoj YouTube kanal, MakeupbyMandy24, a njezine tutorijale prati 2,4 milijuna pretplatnika.

foto: MakeupbyMandy24

Izdvojeni članak

[VIDEO TUTORIAL] Savršeni večernji makeup

Amanda je prava poduzetnica, jer osim svog YouTube kanala s tutorijalima ima i vlastite make up proizvode, pokrenula je internetsku seriju The Social Life, koja će uskoro postati popularna kao i njezini tutorijali, a u proteklih nekoliko mjeseci je predstavila novu kolekciju.

Kada su njezini tutorijali dosegli gledanost od milijun pretplatnika, to je Amanda proglasila osobnim uspjehom, a s navršenih 13 godina dobila je prvu ozbiljniju poslovnu ponudu. Menadžer jedne tvrtke joj se obratio i ponudio joj je pomoći pri dobivanju internetske slave i popularnosti. Ugovor sa svojom trenutačnom agencijom, Big Frame, potpisala je zbog majčinog savjeta da ne započinje suradnju s prvom tvrtkom koja joj predstavi poslovnu ponudu, nego da razmotri svoje mogućnosti. Kako bi se mogla posvetiti karijeri, Amanda je s 14 napustila školu i nastavila školovanje kod kuće, a u budućnosti planira završiti i fakultet, no to joj nije trenutni prioritet.

Mlada kalifornijska poduzetnica svakim klikom na jedan od njezinih tutorijala zarađuje novac od reklama. Zarada joj ipak nije u pravom planu, ističe, nego se šminkanjem bavi jer joj je zabavno, što ne shvaćaju djevojke koje se ne šminkaju, no Amandu to ne zamara.

Uspješna tinejdžerica će uskoro napuniti 16 godina i planira dalje razvijati karijeru i nastaviti objavljivati tutorijale na internetu, no želi se više baviti modom i glumom. Serija o njezinom životu, ‘The Social Life’, javila se spontano, jer je Amanda smatrala da bi bilo zabavno snimiti takvu seriju, ali ni tu nije kraj njezinim ambicijama, jer i taj projekt želi proširiti.