Pretraga

Trailer tjedna: Sherlock Holmes 2

A- A+


 “My mind rebels at stagnation! Give me problems! Give me work!”- vikao je Sherlock Holmes u filmu Guya Ritchieja 2009.godine.

Novi dio pustolovine svjetski poznatog detektiva uskoro dolazi i u naša kina. Game of the shadow započinje smrću austrijskog prijestolonasljednika koja se na prvi pogled čini kao samoubojstvom, ali vješto oko Sherlocka Holmesa tvrdi kako se radi o ubojstvu. Ubojstvo princa samo je kap u moru zavrzlama koje je pred našeg detektiva postavio profesor Moriarty, novi kriminalni um kojeg smo upoznali u prvom dijelu i koji će, ako ste čitali knjige sir Arthura Conana Doylea, postati Sherlockov najveći neprijatelj.

Originalnoj postavi: Robertu Downeyju Jr. kao Sherlocku, Jude Lawu kao dr.Watsonu te Rachel McAdams kao fatalnoj Irene Adler, pridružit će se i Noomi Rapace, poznata po ulozi Lisbeth Salander u švedskoj filmskoj verziji Larssonove Millenium triologije. Ona će utjeloviti cigansku vračaru Sim koja zna više nego što želi reći te koja je slučajno upetljana u prinčevo ubojstvo, a samim time je i sljedeća na ubojičinoj listi. Nakon što joj Holmes u zadnji tren spasi život, ona mu odluči pomoći. Ovaj zanimljivi trio, Holmes, Watson i Sim, kreću u avanturu koja će ih odvesti od Londona preko Francuske i Njemačke sve do Švicarske.

A kakve ih nove anegdote očekuju tamo, na nama je da pogledamo u kinima od 22. 12! Kako i sam Holmes kaže:”Youve never complained about my methods before.” Nadamo se da nećemo ni ovaj put.