Pretraga

Kako učenici gledaju na štrajk? Zamolili smo ih da svoje stavove objasne kroz memove

A- A+

Štrajk nastavnika koji se odvija već 30. dan ima velikog odjeka u hrvatskoj javnosti. Dok traju velike i žustre rasprave na Facebooku, učenici svoja mišljenja i stavove najviše dijele na Instagramu. Budući da je meme format vrlo rasprostranjen, ali i pogodan za iznošenje mišljenja i opis situacije, zamolili smo naše pratitelje na Instagramu da nam svoje viđenje štrajka nastavnika objasne upravo na taj način. Pripremite se za kvalitetan meme sadržaj!

Generacija današnjih učenika Internet je generacija koja svoje mišljenje ne izražava na konvencionalne načine. Njihov najčešći javni oblik komunikacije na društvenim mrežama je putem memova, odnosno fotografija s tekstom koji opisuje razne životne situacije, a kvalitetu takvog sadržaja ocjenjuju s obzirom na to mogu li se s njime poistovjetiti ili ne.

Meme fotografije na vrlo jednostavan način mogu dočarati situaciju i pobuditi različite emocije vezane uz njih te su zbog toga postale možda i najpopularniji oblik komunikacije na društvenim mrežama. Zanimalo nas je kako učenici gledaju na štrajk te smo ih zamolili da naprave memove s tematikom štrajka nastavnika.

Koliko razumiju i što misle o štrajku, procjenite sami.

Recite nam hoćete li dolaskom na Trg bana Jelačića u poendjeljak u podne podržavati nastavnike i druge zaposlenike škola u štrajku: