Pretraga

Učenici nam otvorili svoja vrata: Pogledajte neke od najbolje okićenih učionica ovog Božića

A- A+

Iako je ove godine predbožićno razdoblje nešto različitije od onog prethodnih godina jer učenici moraju odraditi nadoknade i zaostatke u gradivu nakon štrajka, neke od njih to ipak nije omelo da se upuste u omiljenu aktivnost ukrašavanja učionice. Putem našeg Instagram profila srednja_hr zamolili smo vas da nam šaljete fotografije i videe u kojima ćete nam pokazati kako ste okitili učionice i tako je nastala ova mala, ali simpatična božićna galerija.

Fotografije čitatelja

Posebno su se oko ukrašavanja svoje učionice potrudili učenici zagrebačke XI. gimnazije. Osim vrata učionice koja su pretvorili u poklopac kutije poklona i žaruljica u raznim bojama, poseban ‘štih’ božićnom ugođaju improvizirani je kamin kojeg su izradili učenici!

Video nam je stigao i iz Srednje škole Ambroza Haračića na Cresu. U svoju malu učionicu ovi su školarci smjestili jelku, a netko vrlo kreativan ploču u kutu učionice oslikao je simpatičnim božićnim motivom.

Moglo bi se reći kako na kreativi nisu štedjeli ni ekonomisti 3. razreda Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš. Ispod velike jelke našle su se sanjke s poklonima, a pored drvca i velike jaslice.

Fotografija čitatelja

Osim iz XI. gimnazije, video nam je stigao i iz jedne učionice zagrabačke X. gimnazije, koji su, osim žaruljicama, učionicu ukrasili i girlandama.

Girlanda je glavni ukras i jedne učionice Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića Osijek.

Fotografija čitatelja

Pravu božićnu atmosferu u svoju plavu učionicu šarenim su žaruljicama unijeli i učenici zagrebačke Gimnazije Tituš Brezovački, odakle nam je stiglo više fotografija. Vjerujemo da u ovakvoj atmosferi nije teško učiti čak niti linearne nejednadžbe.

Građevinsku tehničku školu u Rijeci krasi ogromna jelka…

Fotografija čitatelja

…dok su se učenici na drugom kraju Hrvatske, u vinkovačkoj Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića, odlučili na nekonvencionalno božićno drvce – ono sačinjeno od knjiga!

Fotografija čitatelja

Ukrasiti učionicu malo drugačijim, minimalističkim božićnim drvcem odlučili su i učenici Gimnazije Požega. Pored svoje jelke spremno su i pozirali, baš kao na pravoj obiteljskoj čestitki.

Najpoznatiji likovi iz animiranih serija, poput Spužva Boba i Patrika, Scooby Dooa, Pink Panthera, Pikachua, Toma i Jerryja, Silvestra i Čičija dobili su svoje božićno izdanje u učionici 2.e Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu. 

Fotografija čitatelja

I dok su neki, kako možemo vidjeti, imali bujnu maštu i bili poprilično kreativni, kod drugih to nije bio slučaj. Pa se na učionicu Gimnazije Antuna Gustava Matoša u Samoboru, umjesto žaruljica ili male jelke, krasi tek jedna, siromašna grančica.

Fotografija čitatelja