Pretraga

Učenici srednje škole nisu mogli sakriti ponos: Njihov ravnatelj osvojio 18.000 eura u Milijunašu

A- A+

Ravnatelj Srednje škole Tina Ujevića u Vrgorcu, Drago MIhaljević, sudjelovao je u novoj epizodi kviza Tko želi biti milijunaš. Milijun nije osvojio, no pokazao je impresivno znanje i učenike svoje škole učinio ponosnima. Pitanje iz umjetnosti završilo je njegovu igru u kvizu.

drago mihaljević milijunaš

Foto: HRT

Ravnatelj Drago Mihaljević iz vrgoračke srednje škole nastupio je u novom izdanju kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’, uz još dvoje natjecatelja. Najbolji u prvoj večerašnjoj igri ‘Najbrži prst’ bio je upravo 45-godišnji ravnatelj. Inače, po struci je profesor latinskog jezika i filozofije, a slobodno vrijeme koristi za bavljenje sportom, rekreativno se bavi futsalom te voli kvizove. Drago je s lakoćom odgovorio na prvih pet pitanja i osvojio iznos prvog praga od 150 eura.

Prvi džoker zatrebao mu je na šestom pitanju, o tradicionalnom ribarsko čamcu naroda dalekoga sjevera, čiji se naziv tražio te mu je tu pomogla publika, a točan odgovor je kajak. Deseto pitanje na kojem je Drago uzeo džoker “pola-pola” glasilo je: Tko u filmu ‘Voleći Pabla’ glumi Escobarovu ljubavnicu, a u ‘Bijelom prahu’ suprugu Escobarova suradnika: Salma Hayek, Michelle Rodriguez, Eva Longoria ili Penélope Cruz?. Ponudivši odgovor Penélope Cruz prešao je drugi prag i osvojio 5.000 eura.

Izdvojeni članak
petra milijunaš

Zadatak dana: Natjecateljica odustala na biblijskom pitanju u Milijunašu, možete li vi točno odgovoriti?

Na 12. pitanju pozvao je džokera kako bi saznao tko je napisao romane Rosemaryno dijete, Dječaci iz Brazila i Stepfordske supruge? Sol Yurick, Tom Clancy, Ira Levin ili Dean Brown. Poslušao je džokera, koji mu je savjetovao odgovor Ira Levin  i to mu je donijelo 18.000 eura.

To je svota s kojom je završio svoje natjecanje, nakon što mu je postavljeno 13. pitanje o najznačajnijem djelu arhitekta Josepha Marije Olbricha koje je izložbena zgrada. Ponuđeni odgovori bili su: Romantizma u Weimaru, Secesije u Beču, Dadaizma u Zurichu ili Ekspresionizma u Berlinu. Nakon emisije na društvenim mrežama učenici su izrazili svoj ponos na ravnatelja.