Pretraga

Usred šume u Slavoniji osvanula neobična koliba: Ondje se održavaju najzabavniji tulumi

A- A+

Što vam prvo padne na pamet kad čujete riječ koliba? Odmor u prirodi uz cvrkut ptica i žubor potoka? U okolici Požege nalazi se jedna sasvim drugačija koliba u kojoj se svakog vikenda održavaju najzabavniji tulumi. Porazgovarali smo s osnivačima Kolibe 21 i saznali kako su svoje mjesto podigli na noge.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @koliba_21

Malo mjesto Jakšić u Požeško-slavonskoj županiji nije tipično mirno, pomalo uspavano slavonsko mjesto. Ondje se smjestila Koliba 21 koja nije tipična tiha koliba kakvu vjerojatno zamišljate. Ondje se priređuju najzabavniji tulumi, a da je Koliba21 poželjno mjesto za partijanje dokazuje i to da im je nedavno u gostima bio Vojko V.

Ideja za vrijeme lockdowna

Kolibu21 osmislili su, osnovali i izgradili članovi Udruge mladih Jakšić. Ideja se rodila 2020. godine kada je harao koronavirus i svi su bili zatvoreni u svojim kućama, željni zabave i druženja.
– Koliba je nastala 2020. godine za vrijeme lockdowna kao mjesto za bijeg od svakidašnjeg ludila i za druženja. Iz tog je nastalo glavno odredište za izlaske u široj okolici. A brend Koliba 21 stvorili smo prošle godine, kad smo se preselili na drugu lokaciju i sagradili novu kolibu, objašnjava nam Božidar Perić, potpredsjednik Udruge mladih Jakšić.

Noćni život malog grada

Prije njih Požega je imala tipičan noćni život jednog malog grada – ne osobito raznolik. Članovi Udruge mladih Jakšić i sami su provodili većinu vremena u nekoliko dostupnih klubova i zaključili da je vrijeme za promjene. Odlučili su napraviti kolibu u šumi u Jakšiću kako bi neometano uživali u noćnom životu. Započeli su s lokalnim DJ-evima, a sada sve češće ugošćuju poznata lica poput Krankšvestera i Vojka V. Pokrenuti projekt je bio izazovan zadatak za mlade Jakšićane, ali trud im se isplatio.
–  Cijeli projekt je s jedne strane bio dosta težak jer vuče za sobom gomilu posla, odricanja i ulaganja, no s druge strane nam je užitak i privilegija raditi ovo što radimo tako da to ipak pobjeđuje, kaže Božidar.

Puno odricanja

Kolibu osim Božidara čine predsjednik Udruge mladih Jakšić Luka Obradović te Ilija i Leon Subotić. Oni se već dugi niz godina bave ugostiteljstvom pa im organiziranje tuluma nije bila strana stvar ni prije Kolibe. Studij su morali pauzirati jer Koliba 21 podrazumijeva mnogo obveza oko organizacije, ali studij planiraju nastaviti čim stignu.
– Pripreme za događaje traju većinom cijeli tjedan, za običan party na kojem svira DJ smo već uigrani te to sve postavimo brze, no kad je koncert to je jako veliki posao, objašnjava Božidar.

‘Ništa nije nemoguće’

Novu kolibu sagradili su vlastitim rukama kako bi posjetiteljima pružili što ugodniji boravak. Mladima poručuju da ne odustaju i sami se izbore za bolje sutra.
– Sve više mladih odlazi, no mi i dalje svojim prijateljima i svima koje znamo savjetujemo da ostanu i da zajedno pokušamo stvoriti bolje sutra za nas same i za našu djecu, jer tko će ako i mi odemo? Svojim primjerom i dajemo drugima do znanja da ništa nije nemoguće uz dovoljno rada, sreće, znanja i ljubavi za ono sto radite, kaže Božidar.
Iako je do sada Koliba 21 funkcionirala isključivo u ljetnim mjesecima, njezini osnivači sada planiraju zabavu proširiti i na zimu, no za detalje ćemo morati pričekati jer za sada je sve još tajna. Ako želite tulumariti u Kolibi 21, zapratite ih na Facebooku i Instagramu.