Pretraga

Uvijek ste htjeli, ali niste stigli? Evo 19 teen serija koje možete bingeati preko ljeta

Gotova je nastava. Tri su to čarobne riječi koje su me uveseljavale gotovo dvadeset godina. Posljednjih nekoliko, otkako je čarolija streaming servisa stigla i u ovaj naš djelić svemira, posebno se radujem serijama. Znam da se veselite i vi pa sam vam, onako po svom guštu, složio ovu listu 19 ljetnih serija koje možete gledati sad kad više nema nastave.

netflix

Netflix uskoro uvodi reklame, kod nas bi mogle stići već početkom iduće godine
Foto: Unsplash

Nema više nastave. Čeka nas dugo toplo ljeto. Nekima, koji se u trenutku dok ja tipkam ove retke teksta kupaju u moru, to je super. Nekima koji, kao ja, tipkaju ove retke teksta – baš i nije. Oni se saftaju i moraju raditi.

Ali dobro, i njima će, valjda, nadoći neki godišnji odmoru. A ima li bolje stvari na godišnjem, uz naravno tko si može priuštiti sunce i more, bingeanje laganih, ali dramatičnih teen serija. Ja to, recimo, obožavam pa sam složio 19 teen serija za vas koje možete gledati sada kada je završila nastava u školama i fakultetima. (Lista je kronološka i na njoj se nalaze samo serije koje sam gledao)

One Tree Hill (2003)

Svi koji su u to vrijeme bili tinejdžeri kažu da je ovo THE teen serija. Škola, košarka, ljubavne veze, drama. One Tree Hill ima sve što ti treba za bezbrižno ljeto. Nama malo starijima da se vratimo u djetinjstvo, a mlađima da vide kako je bilo prije.

The O.C. (2003)

Još jedna od tih nostalgičnih serija je i O.C. Ima samo nekoliko sezona, ali ako vam se sviđa taj vajb kao One Tree Hill i općenito početak 2000-ih, ovo je prava serija za vas.

Vampire Diaries (2009)

Jedan klasik za koji ste sigurno svi čuli. Vampirski su dnevnici uvijek bili sinonim za neku treš teen seriju, ali, realno, nisu li sve teen serije malo treši? Pa jesu, u tome i je čar. Ako pritom volite vampire, super odabir.

Shameless (2011)

Ovo je serija koja me vodila kroz srednju školu. Jedina koja može biti toliko surova i smiješna u isto vrijeme. Ima neke od boljih ljubavnih i coming of age priča, a sa svakom sezonom tu je i novi set ozbiljnih društvenih problema s kojima se Shameless satirično hvata u koštac. Ne postoji slična serija, a ako volite bingeati, ovdje vas čeka 11 punih sezona.

Teen Wolf (2011)

Ako ste gledali Vampirske dnevnike ili vam se samo sviđaju polugoli mišićavi dečki, ovo je serija za vas. Tinejdžeri, vukodlaci, konstantna drama. Ja sam ovo gledao na faksu i za 100 epizoda mi je trebalo onako, malo više od tjedan dana. Ni brige ni pameti.

The Originals (2013)

Ako ste gledali Vampirske dnevnike, ovaj bi vam se spinoff u pravilu trebao još više svidjeti. Ozbiljniji je, priča je bolja, sve traje kraće i nema toliko puno kompliciranih, nemogućih zapleta. Ovo nije nužno toliko teen serija, ali je spinoff teen serije pa se morala naći na ovom popisu.

The 100 (2014)

Ovo je jedna od onih serija za koje bih volio da ih mogu zaboraviti kako bih ih mogao ponovno gledati po prvi put. Od prve do zadnje epizode toliko se puno toga promijeni da ne možeš vjerovati da je to ista serija, ali The 100 nekako to sve zna dobro upakirati da ne bude baš previše mumbo-jumbo.

Scream (2015)

Tko je gledao originalni slasher film (i/ili njegovih još ukupno pet nastavaka), definitivno mora pogledati ovu seriju. Serija je, naravno, treši, i sadrži sve teen momente. Ali ipak je Scream, ima nešto posebno što podsjeća na stare filmove i nevjerojatno je zabavna stvar.

Riverdale (2017)

U kojem se trenutno paralelnom svemiru nalazi ekipa iz Riverdalea, ne znam. Ali ono što znam je da je prva sezona definitivno vrijedna i ako samo nju pogledate i dalje ne nastavite, dobro ste utrošili vrijeme.

13 Reasons Why (2017)

Ovo je jedna od onih težih serija u kojima se – trigger warning – tematizira samoubojstvo, silovanje i seksualno uznemiravanje. Ovo je serija koja se gleda uz comfort food, kutiju maramicu, ali se i izbjegava ako se ne osjećate ok. Jer je uistinu teška.

Za ostatak popisa serija klikni na gumb ‘nastavak teksta’.