Pretraga

Video: 14-godišnjak u prvoj momčadi Milana

A- A+

Čelnici talijanskog nogometnog giganta A.C. Milana tražiti će posebnu dozvolu od talijanskog nogometnog saveza kako bi za njihovu prvu momčad mogao zaigrati 14-godišnji ‘wunderkind’ Hachim Mastour.

Nakon što su početkom ove sezone napokon pomladili svoju ‘senatorsku’ momčad,te im je glavni igrač postao 19-godišnji Stephan El Sharaawy, čelnici Milana odlučili su se za korak dalje te će tražiti posebnu dozvolu od talijanskog nogometnog saveza kako bi prvoj momčadi priključili 14-godišnje ‘čudo od djeteta’ Hachim Mastoura.

www.bongda.com.vn

Talijanski nogometni savez, kao i većina ostalih, ne dopušta nastup u najvišem rangu mlađima od 16 godina. Milan će zato tražiti posebnu dozvolu od saveza kako bi 14-godišnjak mogao zaigrati u Serie A, što je iznenađujući potez od kluba poznatog po dugovječnim igračima.

Mastour je rođen 15. lipnja 1998. godine u talijanskom gradu Reggio Emilia u obitelji marokanskih doseljenika. Nogomet je počeo igrati u mlađim uzrastima drugoligaša Reggina Calcio gdje je zapeo za oko legendarnom bivšem treneru Milana Arrigu Sacchiju. Sacchi ga je preporučio Milanovom dopredsjedniku Adrianu Gallianiju te je on početkom srpnja ova godine izdvojio 500 tisuća eura kako bi ga doveo u svoju momčad.

U pet mjeseci, koliko je proveo u U-15 momčadi Milana, pod vodstvom Pippa Inzaghija, Mastour je svojim spektakularnim driblinzima i odličnom kontrolom lopte naveo čelnike kluba na ovaj nesvakidašnji potez. Mastour igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača i u Milanu ga uspoređuju sa Zidaneom, Riquelmeom i Sneijderom.

Zaigrali li 14-godišnji Mastour u prvoj momčadi Milana, neće postati najmlađi igrač u povijesti nogometa koji je zaigrao u nekoj prvoligaškoj utakmici. Ta čast pripada Bolivijcu Mauriciju Baldiviesu, koji je 2009. godine debitirao za Auroru u utakmici bolivijske prve lige protiv La Paza, tri dana prije svojega 13. rođendana.