Pretraga

[VIDEO] Borba za tron europske nogometne ekipe održat će se u Osijeku

A- A+

U Osijeku se u srpnju odvija pravi nogometni spektakl, koji će okupiti najbolje studentske nogometne ekipe diljem Europe, a organizira ga European University Sports Association (EUSA)

EUSA je organizaciju 11. Europskog prvenstva u nogometu povjerila Osječkom sveučilišnom sportskom savez. Prvenstvo će se održati od 21. do 28. srpnja ove godine, a prije samo nekoliko dana objavljen je i službeni poziv volonterima.

Sveučilišni grad Osijek ove će godine ugostiti najbolje sveučilišne timove Europe, koji će u samo nekoliko dana imati priliku upoznati bogatu kulturnu baštinu grada, ali i osvojiti titulu najbolje europske sveučilišne nogometne momčadi.

Brojni sportski timovi ‘okupirat’ će Osijek, zbog čega će pomoć volontera različitih interesa i znanja biti uistinu potrebna, a iskustvo i prijateljstva koja će pritom steći neće lako zaboraviti.Obzirom da natjecatelji dolaze iz raznih dijelova Europe, uvjet koji svi zainteresirani za volontiranje moraju ispuniti je poznavanje minimalno jednoga stranoga jezika i spremnost na timski rad. Za prijavu je dovoljno ispuniti obrazac, a rezultati prijave bit će objavljeni na vrijeme.

S ciljem upoznavanja Osijeka, kao sveučilišnoga sportskoga grada, organizatori su za sve posjetitelje pripremili ‘teaser’ video.